Beantwoord

FritzBox 5530 fiber en TV via glasvezel (AON)


Hi, de monteur is vandaag langs geweest en heeft de glasvezelkabel aangelegd. Ik gebruik zelf een eigen modem (glasvezel, AON connectie, FritzBox 5530). Internet werkt prima, netflix ook, wifi ook, maar TV niet, ik zie wel de menu's, maar er is geen interactieve TV. Ik gebruik na de modem een switch en heb overal netwerk kabels liggen. Waar kan het probleem zijn ?

icon

Beste antwoord door FrizzyBox 1 July 2021, 20:08

Bekijk origineel

19 reacties

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @FrizzyBox 

Is de tv box aangesloten op de Fritzbox of op de switch? Indien op de switch kijk dan ook eens of hij het doet als je hem op de Fritzbox aansluit.

Ik heb het opgelost. De switch zit achter het modem, maar het probleem zat niet in de switch, maar in het modem zelf.

(1) Je moet de fritzbox 5530 instellen op "regio en taal" Nederland. Dat had ik al gedaan, de modem komt uit Duitsland en normaliter kan je "t-mobile thuis" niet kiezen als provider in het menu.

(2) Werk de modem bij naar de laatste firmware versie (7.27).

(3) Het modem houdt ip-adressen in het filter tegen, die ook verkeer naar buiten willen hebben. Als je die toestaat, dan werkt TV wel gewoon. het zijn de ip-adressen in de reeks 31.20.164.x. Je kunt dit regelen via filter>lijsten.

Ik denk dat het T-Mobile profiel in de 5530 nog het oude TV platform ondersteund, ik vermoed dat 1 Lan Poort alleen TV doorstuurt en misschien wel 2 en dat alleen de 2.5 poort  internet doorstuurt.

T-Mobile heeft heel lang 2x2 poorten gehad, 2 voor internet en 2 voor TV, pas bij de Zyxel is dit A.P.A.S.  (Any Poort, Any Service) geworden.

Puntje 1, ook al komt die uit Duitsland, als je hem goed instelt heb je gewoon de NL profielen er in staan, er is geen verschil meer in de boxen sinds kort bij AVM.

En puntje 2 moet je altijd doen, en zeker bij de 5530, die is daarmee pas een beetje stabiel te noemen, daarvoor was die niet zo best in zijn doen.

Ik heb het opgelost. De switch zit achter het modem, maar het probleem zat niet in de switch, maar in het modem zelf.

(3) Het modem houdt ip-adressen in het filter tegen, die ook verkeer naar buiten willen hebben. Als je die toestaat, dan werkt TV wel gewoon. het zijn de ip-adressen in de reeks 31.20.164.x. Je kunt dit regelen via filter>lijsten.

Ik zit met hetzelfde tv probleem en heb hierboven bij puntje 3 beschreven geprobeerd maar kom er niet uit. Iemand die mij hierbij kan helpen, alvast bedankt.

Reputatie 6

Hoi @Johan257, misschien dat @FrizzyBox jou kan voorzien van een kleine uitleg hoe dit in het modem is gelukt!

Ik heb 1000/1000 en haal ruksnelheden zwaar onstabiel dus ik wil ook een fritzbox rechtstreeks proberen halen jullie wel snelheden met jullie fritzbox.Ik hoef geen tv internet only

Reputatie 7

Hi @Frikadel, heel goed dat jij hiervoor aan de bel trekt! Wel wil ik je graag vragen om de communicatie in één topic te houden. Zo houden we het lekker overzichteljik en word jij het snelste geholpen, een win-winsituatie dus!

Ik kijk met liefde me je mee en heb dan ook meteen jouw verbinding onder de loep genomen. Ik zie dat jouw verbinding niet helemaal in orde is, dus ik ga je hiermee helpen. Kan jij het volgende aan mij laten weten?

  • Ervaar jij vooral een onstabiele bekabelde verbinding of heb jij ook problemen met de wifi?
  • Speelt dit probleem zich af op meerdere apparaten?

Als jij dit aan mij door kan geven en als blijkt dat jij enkel problemen ervaart met de bekabelde verbinding, dan ga ik de hulptroepen voor je inschakelen. Ik hoor het graag van je, zodat jij zo snel mogelijk weer optimaal van jouw verbinding kunt genieten! 😊

Alleen kabel als mn kleine op zn xbox een spel binnen wil halwn is ie een week verder

Dan nog wil ik graag een fritzbox rechtstreeks weop en welke is dan de beste de 7590?

De 7590 is een hele goede router, in mijn ogen de beste samen met de veel duurdere 7583.

Ik heb de 7590 aangeschaft heb je een uitleg hoe ik deze werkend ga krijgen 

Reputatie 7
Badge +15

@Frikadel

Hier heb je een uitleg om de Fritzbox te configureren voor T-Mobile.

Je hebt zo 2 internetpoorten en 2 poorten voor IPTV, mócht je 4 internetpoorten willen selecteer dan handmatig oid ipv T-Mobile thuis en vul VLAN 300 in.

Vergeet niet te kijken of je Fritzbox up to date is.

Ik hoef geen poorten voor iptv hoe doe ik dat dan

Reputatie 7
Badge +4

Bij internet provider kiezen voor custom en dan vlan 300

Reputatie 2

Vandaag de 5530 rechtstreeks via  de fiber aangesloten.

Tmobile thuis profiel geselecteerd en alles werkt, zowel internet als TV.

Niets aan te hoeven passen met firewall of poorten, gewoon plug&play.

Ik heb mij best gedaan om zoveel mogelijk de relevante links (=URL's) erbij te zetten. Soms best technisch, maar ik hoop dat iemand hier wat aan heeft.

Zie: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2052244#ONT
De ONT (zie verder bij Optical Network Termination (ONT)) bij de eindaansluiting “filtert” de data bedoeld voor de eigen aansluiting uit het signaal. Uiteraard zit er encryptie op zodat alleen de datastroom voor de eigen aansluiting kan worden gelezen en verstuurd (eigenlijk is dit dus sterk vergelijkbaar met coax, waarbij het signaal ook verdeeld wordt over meerdere adressen vanaf de straatkast).

Zie: https://community.t-mobile.nl/thuisnetwerk-539/eigen-modem-wat-zijn-de-vereisten-339306 
De afkorting AON (Active Optical Network) verwijst naar actieve glasvezelaansluitingen, waarbij elke aansluiting een eigen glasvezelverbinding met het netwerk van de aanbieder heeft. Op een KPN WBA glasvezelverbinding is een eigen ONT alleen mogelijk wanneer je met *XGSPON* verbonden bent. Mogelijk moet je lijn gemigreerd worden voordat je een eigen XGSPON ONT kan aansluiten.

Zie: https://orfaoptic.com/2021/11/04/digital-energy/ 

*What is a PON Network?*
PON (Passive Optical Network) consists of OLT, ODN, and ONU. As an important node for service aggregation and distribution, the OLT device is located at the core of the network topology and connects to multiple service networks upwards and users’ services downwards through the ODN. PON is the main technology to realize FTTH fiber access.

*What are the Differences between GPON XG-PON and XGS-PON?*
The biggest difference between GPON, XGPON and XGSPON is the transmission rate.
1. The G-PON maximum downstream line rate transmission is 2.5 Gbit/s, and maximum upstream line rate is 1.25 Gbit/s
2. The XG-PON maximum downstream line rate transmission is 10 Gbit/s, and maximum upstream line rate is 2.5 Gbit/s
3. The XGS-PON maximum downstream line rate transmission is 10 Gbit/s, and maximum upstream line rate is 10 Gbit/s

Zie ook: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1960598?data%5Bfilter_keywords%5D=XGSPON%20ONT 

10G GPON has two standards, XG-PON and XGS-PON

XG-PON, asymmetric 10G GPON, provides asymmetric 10G GPON transmission (Maximum downstream line rate: 9.953 Gbit/s, Maximum upstream line rate: 2.488 Gbit/s ).

XGS-PON, symmetric 10G GPON, provides symmetric 10G GPON transmission (Maximum downstream line rate: 9.953 Gbit/s, Maximum upstream line rate: 9.953 Gbit/s ).

Op het T-Mobile netwerk (GPON of XGSPON) kan je, afhankelijk van de verbinding, een GPON ONT gebruiken of een *XGSPON* ONT gebruiken.

Zie opnieuw: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2052244#ONT   
NB. T-Mobile kan dus leveren via KPN WBA op KPN NetwerkNL, via Glasoperator op KPN NetwerkNL, en daarnaast hebben ze in sommige gebieden ook nog hun eigen netwerk. Er zijn dus drie varianten van de abonnementen van T-Mobile.

*EXTRA 1.*  Als je de Fritz!Box 5530 Fiber koopt via Amazon.nl (zie: https://www.amazon.nl/gp/product/B08RB83RZ4/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A17D2BRD4YMT0X&psc=1 ) dan... 

a. Bij deze aankoop wordt een glasvezelkabel(tje) meegeleverd naar een groene stekker LC/APC,

b. In een klant-recentie bleek deze kabel nodig te hebben. (Zie: https://www.amazon.nl/gp/product/B08X76TLYJ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2EVE1XIALSEGE&psc=1 )

INSTALLATIE
Zie: https://nl.avm.de/service/vrije-modemkeuze/fritzbox-op-de-aansluiting-van-t-mobile-configureren/ 

*Stap A:*
Glasvezeldoos (GF-TA) controleren. 
Mijn glasvezel netwerkbeheerder is KPN NetwerkNL, voorheen Reggefiber.
Bij mij thuis is door T-Mobile een 1Gig Huawei media converter geïnstalleerd, wat zou betekenen dat hier een *GPON* aansluiting zou zijn geleverd. T-Mobile levert bij mij via KPN NetwerkNL of via Glasoperator op KPN NetwerkNL, er zijn immers meerdere smaken in de abonnementen van T-Mobile).

*Stap B:*
FRITZ! levert twee verschillende SFP's. Qua verbindingstechnologie moet ik kiezen voor de GPON SFP-module. (De AON SFP-module heb ik dan blijkbaar _niet_ nodig).
Zie: https://nl.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-5530/1167_FRITZ-Box-voor-gebruik-op-de-glasvezelaansluiting-configureren/ 

1. Verwijder de stofkappen van de glasvezelkabel, de SFP-module in de FRITZ!Box en het glasvezelaansluitpunt.
2. Sluit de glasvezelkabel aan op de SFP-module in de FRITZ!Box en op het glasvezelaansluitpunt. Knik de glasvezelkabel niet en houd de uiteinden van de kabel niet voor je ogen.
NB. Wanneer er geen Fiber Termination Unit (FTU) is geïnstalleerd, maar een network termination die is aangesloten op het stroomnet en optische signalen omzet naar ethernet (LAN), laat dan door je internetprovider een passieve glasvezelaansluiting installeren.

*Stap C:*
Internettoegang in FRITZ!Box configureren
Hieronder *(8)* stappen die zijn samengesteld uit de combinatie van deze twee URL's: https://nl.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-5530/1167_FRITZ-Box-voor-gebruik-op-de-glasvezelaansluiting-configureren/
 ... en ook: https://nl.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-5530/1_Gebruikersinterface-van-de-FRITZ-Box-openen/

*(1)* Je kunt de gebruikersinterface openen via *http://fritz.box* of via het IP-adres van de FRITZ!Box (in de fabrieksinstellingen http://192.168.178.1). Bovendien is de FRITZ!Box altijd bereikbaar via het nood-IP-adres http://169.254.1.1.

*(2)* Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In". 

*(3)* Als de wizard voor de internettoegang automatisch start in de Nederlandse taal, dan zit je goed en kun je doorgaan met de wizard.  Anders moet je nu eerst de wizard afsluiten en zorgen dat de taal is ingesteld op Nederlands. 
a. Ga naar bij Internet > Fiber Information en klik op tabblad Fiber. Controleer dat het klopt dat "FRITZ!SFP name" is ingesteld op GPON (Er staat: "FRITZ!SFP GPON ist gesteckt" en dat betekent "GPON is aangesloten"). 
b. Zorg ervoor dat het modem is bijgewerkt tot de laatste firmware versie (Vanaf 7 december 2021 is de firmware minimaal 7.29). Zie: https://nl.avm.de/service/downloads/download/product/fritzbox-5530-fiber/ 
c. Klik daarna je op "Wizards" en vervolgens op het derde item: "Internettoegang instellen".

*(4)* Selecteer je internetprovider in de vervolgkeuzelijst. Uit het menu kun je kiezen uit gangbare Nederlandse providers zoals "KPN" of bijvoorbeeld "T-Mobile Thuis".

*(5)* Als er toegangsgegevens zijn vereist, voer dan in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider. (Als het goed is dan heb je hierop al een paar dagen moeten wachten).
Als er geen toegangsgegevens zijn vereist, schakel je bij de sectie "Account Information" de optie "No" in.

*(6)* Als je internetprovider het gebruik van een bepaalde ONT installatie-id voorschrijft, schakel je de optie "ONT Installation ID needed" in en voer je deze in het betreffende invoerveld in.

*(7)* Als je de optie "Other Internet service provider" hebt geselecteerd en je internetprovider het gebruik van een bepaalde VLAN-ID voorschrijft:
   a. Klik op "Change connection settings".
   b. Schakel de optie "Use VLAN for internet access" in.
   c. Voer de VLAN-ID en PBit in de velden in kwestie in.

*(8)* Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

_Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand._
 
Nu kun je je telefoonnummers configureren in de FRITZ!Box. Zie:  https://nl.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-5530/32_Internettelefoonnummers-in-FRITZ-Box-configureren/ 

Nu kun draadloze netwerkapparaten verbinden met de FRITZ!Box. Zie: https://nl.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-5530/244_Wi-Fi-verbinding-met-de-FRITZ-Box-configureren/ 

*EXTRA 2.* Voor mensen met een T-Mobile TV kastje: Het modem houdt IP-adressen in het filter tegen die ook verkeer naar buiten willen hebben. Als je die specifieke IP range toestaat, dan zou TV gewoon moeten werken. Het gaat om de IP-adressen in de reeks 31.20.164.x. 
Je kunt dit regelen via Filter > Lijsten.


 

Reputatie 7

Hi @ko3st, ik vind het zo tof om te zien wat voor technische kennis jij hebt! Super dat je hier weer anderen mee wilt helpen, dankjewel voor het delen. 

Ik heb mij best gedaan om zoveel mogelijk de relevante links (=URL's) erbij te zetten. Soms best technisch, maar ik hoop dat iemand hier wat aan heeft.

Zie: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2052244#ONT
De ONT (zie verder bij Optical Network Termination (ONT)) bij de eindaansluiting “filtert” de data bedoeld voor de eigen aansluiting uit het signaal. Uiteraard zit er encryptie op zodat alleen de datastroom voor de eigen aansluiting kan worden gelezen en verstuurd (eigenlijk is dit dus sterk vergelijkbaar met coax, waarbij het signaal ook verdeeld wordt over meerdere adressen vanaf de straatkast).

Zie: https://community.t-mobile.nl/thuisnetwerk-539/eigen-modem-wat-zijn-de-vereisten-339306 
De afkorting AON (Active Optical Network) verwijst naar actieve glasvezelaansluitingen, waarbij elke aansluiting een eigen glasvezelverbinding met het netwerk van de aanbieder heeft. Op een KPN WBA glasvezelverbinding is een eigen ONT alleen mogelijk wanneer je met *XGSPON* verbonden bent. Mogelijk moet je lijn gemigreerd worden voordat je een eigen XGSPON ONT kan aansluiten.

Zie: https://orfaoptic.com/2021/11/04/digital-energy/ 

*What is a PON Network?*
PON (Passive Optical Network) consists of OLT, ODN, and ONU. As an important node for service aggregation and distribution, the OLT device is located at the core of the network topology and connects to multiple service networks upwards and users’ services downwards through the ODN. PON is the main technology to realize FTTH fiber access.

*What are the Differences between GPON XG-PON and XGS-PON?*
The biggest difference between GPON, XGPON and XGSPON is the transmission rate.
1. The G-PON maximum downstream line rate transmission is 2.5 Gbit/s, and maximum upstream line rate is 1.25 Gbit/s
2. The XG-PON maximum downstream line rate transmission is 10 Gbit/s, and maximum upstream line rate is 2.5 Gbit/s
3. The XGS-PON maximum downstream line rate transmission is 10 Gbit/s, and maximum upstream line rate is 10 Gbit/s

Zie ook: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1960598?data%5Bfilter_keywords%5D=XGSPON%20ONT 

10G GPON has two standards, XG-PON and XGS-PON

XG-PON, asymmetric 10G GPON, provides asymmetric 10G GPON transmission (Maximum downstream line rate: 9.953 Gbit/s, Maximum upstream line rate: 2.488 Gbit/s ).

XGS-PON, symmetric 10G GPON, provides symmetric 10G GPON transmission (Maximum downstream line rate: 9.953 Gbit/s, Maximum upstream line rate: 9.953 Gbit/s ).

Op het T-Mobile netwerk (GPON of XGSPON) kan je, afhankelijk van de verbinding, een GPON ONT gebruiken of een *XGSPON* ONT gebruiken.

Zie opnieuw: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2052244#ONT   
NB. T-Mobile kan dus leveren via KPN WBA op KPN NetwerkNL, via Glasoperator op KPN NetwerkNL, en daarnaast hebben ze in sommige gebieden ook nog hun eigen netwerk. Er zijn dus drie varianten van de abonnementen van T-Mobile.

*EXTRA 1.*  Als je de Fritz!Box 5530 Fiber koopt via Amazon.nl (zie: https://www.amazon.nl/gp/product/B08RB83RZ4/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A17D2BRD4YMT0X&psc=1 ) dan... 

a. Bij deze aankoop wordt een glasvezelkabel(tje) meegeleverd naar een groene stekker LC/APC,

b. In een klant-recentie bleek deze kabel nodig te hebben. (Zie: https://www.amazon.nl/gp/product/B08X76TLYJ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2EVE1XIALSEGE&psc=1 )

INSTALLATIE
Zie: https://nl.avm.de/service/vrije-modemkeuze/fritzbox-op-de-aansluiting-van-t-mobile-configureren/ 

*Stap A:*
Glasvezeldoos (GF-TA) controleren. 
Mijn glasvezel netwerkbeheerder is KPN NetwerkNL, voorheen Reggefiber.
Bij mij thuis is door T-Mobile een 1Gig Huawei media converter geïnstalleerd, wat zou betekenen dat hier een *GPON* aansluiting zou zijn geleverd. T-Mobile levert bij mij via KPN NetwerkNL of via Glasoperator op KPN NetwerkNL, er zijn immers meerdere smaken in de abonnementen van T-Mobile).

*Stap B:*
FRITZ! levert twee verschillende SFP's. Qua verbindingstechnologie moet ik kiezen voor de GPON SFP-module. (De AON SFP-module heb ik dan blijkbaar _niet_ nodig).
Zie: https://nl.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-5530/1167_FRITZ-Box-voor-gebruik-op-de-glasvezelaansluiting-configureren/ 

1. Verwijder de stofkappen van de glasvezelkabel, de SFP-module in de FRITZ!Box en het glasvezelaansluitpunt.
2. Sluit de glasvezelkabel aan op de SFP-module in de FRITZ!Box en op het glasvezelaansluitpunt. Knik de glasvezelkabel niet en houd de uiteinden van de kabel niet voor je ogen.
NB. Wanneer er geen Fiber Termination Unit (FTU) is geïnstalleerd, maar een network termination die is aangesloten op het stroomnet en optische signalen omzet naar ethernet (LAN), laat dan door je internetprovider een passieve glasvezelaansluiting installeren.

*Stap C:*
Internettoegang in FRITZ!Box configureren
Hieronder *(8)* stappen die zijn samengesteld uit de combinatie van deze twee URL's: https://nl.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-5530/1167_FRITZ-Box-voor-gebruik-op-de-glasvezelaansluiting-configureren/
 ... en ook: https://nl.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-5530/1_Gebruikersinterface-van-de-FRITZ-Box-openen/

*(1)* Je kunt de gebruikersinterface openen via *http://fritz.box* of via het IP-adres van de FRITZ!Box (in de fabrieksinstellingen http://192.168.178.1). Bovendien is de FRITZ!Box altijd bereikbaar via het nood-IP-adres http://169.254.1.1.

*(2)* Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In". 

*(3)* Als de wizard voor de internettoegang automatisch start in de Nederlandse taal, dan zit je goed en kun je doorgaan met de wizard.  Anders moet je nu eerst de wizard afsluiten en zorgen dat de taal is ingesteld op Nederlands. 
a. Ga naar bij Internet > Fiber Information en klik op tabblad Fiber. Controleer dat het klopt dat "FRITZ!SFP name" is ingesteld op GPON (Er staat: "FRITZ!SFP GPON ist gesteckt" en dat betekent "GPON is aangesloten"). 
b. Zorg ervoor dat het modem is bijgewerkt tot de laatste firmware versie (Vanaf 7 december 2021 is de firmware minimaal 7.29). Zie: https://nl.avm.de/service/downloads/download/product/fritzbox-5530-fiber/ 
c. Klik daarna je op "Wizards" en vervolgens op het derde item: "Internettoegang instellen".

*(4)* Selecteer je internetprovider in de vervolgkeuzelijst. Uit het menu kun je kiezen uit gangbare Nederlandse providers zoals "KPN" of bijvoorbeeld "T-Mobile Thuis".

*(5)* Als er toegangsgegevens zijn vereist, voer dan in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider. (Als het goed is dan heb je hierop al een paar dagen moeten wachten).
Als er geen toegangsgegevens zijn vereist, schakel je bij de sectie "Account Information" de optie "No" in.

*(6)* Als je internetprovider het gebruik van een bepaalde ONT installatie-id voorschrijft, schakel je de optie "ONT Installation ID needed" in en voer je deze in het betreffende invoerveld in.

*(7)* Als je de optie "Other Internet service provider" hebt geselecteerd en je internetprovider het gebruik van een bepaalde VLAN-ID voorschrijft:
   a. Klik op "Change connection settings".
   b. Schakel de optie "Use VLAN for internet access" in.
   c. Voer de VLAN-ID en PBit in de velden in kwestie in.

*(8)* Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

_Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand._
 
Nu kun je je telefoonnummers configureren in de FRITZ!Box. Zie:  https://nl.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-5530/32_Internettelefoonnummers-in-FRITZ-Box-configureren/ 

Nu kun draadloze netwerkapparaten verbinden met de FRITZ!Box. Zie: https://nl.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-5530/244_Wi-Fi-verbinding-met-de-FRITZ-Box-configureren/ 

*EXTRA 2.* Voor mensen met een T-Mobile TV kastje: Het modem houdt IP-adressen in het filter tegen die ook verkeer naar buiten willen hebben. Als je die specifieke IP range toestaat, dan zou TV gewoon moeten werken. Het gaat om de IP-adressen in de reeks 31.20.164.x. 
Je kunt dit regelen via Filter > Lijsten.


 

@ko3st Ik zou heel graag nog even gebruik willen maken van je kennis. Ik heb de nieuwe 5590 rechtstreeks op T-Mobile AON glasvezel aangesloten. Internet en WiFi werken perfect. Maar het T-Mobile TV kastje niet en het lukt me ook niet om die IP range toe te voegen via Filter → Lijsten. Wellicht heeft het er iets mee te maken, maar mijn Philips Hue Bridge doet het ook niet. Zou je me wellicht nog iets gedetailleerder op weg kunnen helpen? Alvast dank.

Reputatie 7
Badge +5

@Debbykl 

Sorry met de Fritzbox kan ik je niet helpen.

Brand het Internet lampje op de Hue bridge wel? Waarschijnlijk is je internet IP adres gewijzigd en moet de buitenhuis besturing opnieuw aangemeld worden.

Reageer