Vraag

Geen cast icoon in TV anywhere app

  • 18 November 2021
  • 6 reacties
  • 54 Bekeken

  • is een nieuwe Poster
  • 3 reacties

Ik gebruik de TV anywhere App in Android op mijn Samsung A52. Alles bijgewerkt op de laatste status.

Hoewel vele posts hier aangeven dat je daarmee kunt casten naar je TV (Chromecast) vind ik nergens een icoon om dat te activeren. Ik zit met alle apparaten op hetzelfde WiFi netwerk en kan met deze apparaten wel casten vanuit diverse andere apps. Wat doe ik verkeerd?


6 reacties

Reputatie 6
Badge +2

Hoi @PRG,

Slim dat je deze vraag met de Community deelt! Fijn om te horen dat je al een hoop hebt getest. Je geeft aan dat je op andere telefoons met verscheidene apps wel kan casten, lukt het met de Samsung A52 wél voor andere apps? Ook op het moment dat het niet lukt voor de TV Anywhere App? Alhoewel ik wel een vermoeden heb dat je het al hebt geprobeerd raad ik je in dat laatste geval aan om de TV Anywhere App opnieuw te installeren. Mocht je met de Samsung A52 ook met andere apps niet kunnen casten, dan raad ik je graag aan om te controleren of je op het juiste Wifi netwerk zit en om tijdelijk jouw 4G of 5G uit te schakelen.

Ik ben benieuwd of het is gelukt!

Met ‘de apparaten' bedoel ik de 2 tv's die ik heb en mijn smart phone. Die zitten alle op hetzelfde netwerk. Met diverse apps kan ik op beide tv's casten, maar in de tv anywhere App vind ik geen cast icoon.

Ik heb de app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Dit list het probleem helaas niet op.

 

Mvg.

Reputatie 6
Badge +2

Hi @PRG,

Dank voor de informatie, dat is helder! Normaliter hoor je het cast icoon te vinden in de rechter bovenhoek wanneer je een specifieke zender op je telefoon afspeelt, al heb ik zo'n vermoeden dat je deze al op een andere telefoon met de TV Anywhere App hebt gevonden? Zou je de exacte versie nummer van de Android waarover jouw Samsung beschikt met mij kunnen delen? Hiermee kan ik het doorzetten naar de TV specialisten en kunnen wij veel gerichten een oplossing voor je zoeken!

Sorry voor de late reactie, was een paar dagen bezet.

Ik heb de app ook op een tweede Samsung Galaxy gezet en heb daar hetzelfde verschijnsel: ik kan met bv YouTube gewoon casten naar de beide Tv's in huis, maar in de T-Mobile TV app verschijnt het cast icoon niet (wel 2 andere iconen die beide hetzelfde lijken te doen: het scherm naar de rechter onderhoek verkleinen.

Mijn telefoon draait onder Android 11, One UI 3.1. Zie voor details hieronder.

Mvg. Pim

 

Reputatie 5
Badge +3

@PRG Super, dank je wel! Heb je voor mij ook nog een screenshot van in de app waarop de icoontjes zichtbaar zijn, dan hebben we alles helemaal compleet!:grinning:

Hoi. Schermprintje kan niet vanwege het veiligheidsbeleid van de app. Maar ik heb een foto gemaakt :

 

Reageer