Netflix op TV-app

  • 11 January 2022
  • 65 reacties
  • 627 Bekeken

Hallo, 

Regelmatig krijg ik deze melding als ik bijvoorbeeld Netflix heb gekeken.  Nadat ik dan de app. heb herstart laad hij de tv gids / menu niet meer. Na 24 of 48 uur is het soms opgelost. Vaak moet ik de app. verwijderen en dan opnieuw installeren. 

 

Wie heeft hier ook last van en weet eventueel een oplossing


This topic has been closed for comments

65 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Hallo @Opa hansje 

Is de tv via de WiFi verbonden? Zou je eens kunnen testen of het bekabeld beter gaat?

Alles verbonden. Speciaal kabels aangelegd ipv draadloos.

Reputatie 7
Badge +12

Goedemiddag @Opa hansje, hartelijk welkom op de Community!

Kun je het modem eens herstarten door deze gedurende 20 seconden van de stroom te houden? Vaak werkt dit en haalt het alle kleine obstakels uit de verbinding. Wat gebeurt er wanneer je de tv op een andere LAN-poort achterop het Zyxel modem aansluit, krijg je dan dezelfde foutmelding?

Je kunt jouw tv-account opnieuw registreren op de tv door de tv van een factory reset te voorzien. Gebruik daarvoor de tv-inloginformatie die je in het dashboard van My T-Mobile Thuis kunt vinden: My T-Mobile Thuis.

Beste Jason,

 

Nog een keer proberen om een reactie te geven. 

De modem , zyxel, 1 minuut van de netspanning gehaald. App verwijderd en de tv kabel in een andere lan gestopt. 

 

Alles opnieuw opgestart. Krijg geen melding van herstart maar heb ook nog niet op Netflix gezeten.  De tv gids laad hij niet,  zie voorbeeld. Dus kan dan ook niet bij mijn account komen.

Beste Jason, 

 

Deze morgen (12-1-2022) nog steeds het zelfde beeld bij het laden van de tv gids.

Beste Jason,

 

Wederom na het kijken van Netflix kreeg ik weer deze melding. Ook de tv gids krijg ik niet te zien. Zie melding hierboven. Zoals ik het kan zien is er toch iets niet helemaal goed met de software van de app.

Reputatie 7
Badge +12

@Opa hansje Bedankt voor je updates! Wat voor smart tv gebruik je, dit kan ik niet helemaal opmaken uit de foto's (ik heb wel een vermoeden, maar dat kan ik mis hebben: Samsung)? 

Je gaf in eerste instantie aan dat dit gebeurt wanneer je bijvoorbeeld Netflix hebt gekeken en nu gebeurt het enkel na Netflix, klopt dat? Indien je dit bij geen andere app of ander platform ervaart, dan ben ik al vrij rap geneigd om het probleem te linken aan Netflix. Dat zal dan iets softwarematigs zijn, vermoed ik.

Heb je de tv van een factory reset voorzien? 

Beste Jason,

 

Netflix is voorbeeld.

Inderdaad ik heb een samsung. 

Misschien kan je mij bellen?

 

Beste Jason,

 

Ik kom er zojuist achter dat het niet alleen bij een andere app. Als je tv heb gekeken via de tv app en je zet je tv uit om dan vervolgens, na een tijdje weer aan te doen geeft hij het ook aan  "herstart" en dat hij blijft hangen bij de tv gids.

Reputatie 7
Badge +12

Goedemiddag @Opa hansje, bellen behoort niet per se tot de mogelijkheden wanneer je digitaal contact zoekt, maar uitzonderingen maken we graag indien het een betere uitkomst biedt - uiteraard staat het je geheel vrij om ons te contacten via de Klantenservice, als dat makkelijker is! 😊👍

Wat betreft de tv: ik heb zo het idee dat het tv-platform niet goed geregistreerd is op de tv, of in de tv-app, en dat dit na het gebruik van bepaalde apps zoals Netflix voor obstructies zorgt. Kun je de tv eens volledig resetten alsjeblieft? Ik vermoed dat het hierna weer werkt/

Reputatie 7
Badge +12

P.s. welk type Samsung is het?

Beste Jason,

 

Model: QE55Q77AATXXN

 

Reputatie 7
Badge +12

@Opa hansje Top, dankjewel voor de info! Ik heb eventjes rondgekeken en zie dat je op de onderstaande wijze een factory reset (fabrieksreset) kunt uitvoeren zodat we alles uitgesloten hebben. Vergeef me voor de ietwat deftige tekst, ik heb het uit het Engels vertaald - niet dat ik insinueer dat je geen Engels kunt, maar voor alle meelezers die liever Nederlands volgen, heb ik het toch maar vertaald! 😊

Terwijl de tv aan staat, houd je de EXIT-knop op de Samsung-afstandsbediening 12 seconden ingedrukt. Het standby-lampje moet de hele tijd zonder onderbreking knipperen.
Op het scherm Fabrieksinstellingen wordt een waarschuwingsbericht weergegeven. Selecteer OK om de tv te resetten.
Probeer ook deze:

Zorg ervoor dat jouw tv UIT staat.
Pak je Smart Remote en druk tegelijkertijd op Info + Menu + Mute + Power.
Voer vervolgens de volgende volgorde in je afstandsbediening in: Mute > 1 > 8 > 2 > Power.
Jouw televisie start op in de servicemodus. Ga met je afstandsbediening naar Opties > Fabrieksinstellingen herstellen.
Jouw televisie zou nu moeten worden uitgeschakeld en een eenvoudige herstart zou moeten doorgaan met de installatie.

Zodra je de reset hebt uitgevoerd, geef een seintje alsjeblieft. Dank voor je medewerking!

 

Alles gereset hopelijk is nu alles opgelost. 

Zo niet dan hoor je van mij.

Beste Jason,

 

Zoals je weet net alles uitgevoerd.

Wilde gaan kijken op de tv gids en deze jon hij niet laden, zie foto.

 

Dus tot nu toe geen succes. 

Even nog ter info, app verwijderd en deze opnieuw geïnstalleerd.  Geef nog steeds dan de melding aan zie afbeelding hierboven.

Beste Jason,

 

Zoals je kan zien heeft het niet geholpen 😔.

Hoe nu verder?🤔

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Opa hansje ,

Mijn insteek zou zijn om te kijken naar verbinding. Omdat je gebruik maakt van 50 MB abonnement, kan het zijn dat bij een overtal van apparaten het signaal wat Netflix nodig heeft, niet genoeg is. De minimale bandbreedte van Netflix is namelijk 5 Mbps tot wel 25 Mbps. Daarom wil ik ook kijken of we erachter kunnen komen of dit het geval is, door na te gaan hoeveel apparaten en systemen er momenteel met het modem zijn verbonden en eventueel af te koppelen waardoor alleen de TV samen met Netflix over blijven. Ben je in de mogelijkheid dit kort te testen? Dan weten we al een stukje meer.

Beste Broris,

 

Wat je als advies geeft heb ik al eerder uitgeprobeerd maar helaas dit hielp toen ook niet.

 

Daar ik geen games speel werd mij bij het afsluiten gezegd dat waarvoor ik het allemaal ging gebruik  50mb meer dan genoeg was/is.

 

Ik zelf denk dat de app op jet moment dat je overstapt naar een andere app op de achtergrond blijft draaien of stand-by blijft staan. Ik denk dit omdat het ook wordt aangegeven als ik een herstart moet geven. Dus mij conclusie is dat er toch nog iets niet goed is met de app. Maar ik ben maar een leek en kan het ook verkeerd hebben. 

Reputatie 5
Badge +2

Hoi @Opa hansje, bedankt voor het mee denken. Sluit je de Netflix echt helemaal af wanneer je er geen gebruik meer van maakt? Of schakel je gewoon direct over? Wanneer je op de HOME pagina staat en dan op het pijltje TERUG klikt, krijg je een melding of je Netflix helemaal wilt afsluiten. Kan je dit eens proberen, mocht je dit nog niet zo doen? Dan weten we zeker dat de app niet op de achtergrond blijft doordraaien. Ook ben ik benieuwd of het probleem blijft als je de SONOS helemaal loskoppelt, om iets meer snelheid over te houden. Ik hoor het graag!

Nog even een aanvulling.

Als ik op Netflix of een andere app en ik ga dan terug naar de tv app van tmobile, dan kom ik terug bij het beeld waar ik als laatst naar gekeken heb. Dus hij start niet op naar live.

Netflix sluit ik helemaal af net zoals bij de andere apps.

Ik denk dat het probleem is dat de app van tmobile in de stand-by modes terecht komt zoals hij ook aangeeft bij de herstart. Zie afbeelding 

 

Reputatie 7
Badge +12

Hoi @Opa hansje, bedankt voor je medewerking tot dusver, dit helpt enorm met het opspeuren van de dader! Ik denk dat de SONOS in dit geval voor de obstructie zorgt. Zou je deze er eens tussenuit willen halen, bij wijze van test? Ik zie dat de SONOS aangesloten is op LAN-poort 1 achterop het modem. Als je de ontkoppelt en dan met de tv test, zou het probleem niet moeten bestaan.

Beste Jason,

Ik heb de Sonos eruit gehaald en vervolgens de tv aangezet.  Hierna even gekeken op Netflix (kan ook een andere app zijn) En vervolgens kon ik niet meer live kijken. Ik moest dus naar de tv gids gaan om over te kunnen gaan naar live. Dus met andere woorden de app ga dan in zijn stand-by.  Dus het probleem is nog NIET opgelost.