Beantwoord

Onregelmatigheden bij t.v. kijken

 • 18 September 2021
 • 15 reacties
 • 232 Bekeken

Reputatie 1

Ondanks twee ‘hoopgevende’ updates van T-Mobile heb ik bij het t.v. kijken nog steeds last van hinderlijke stilstaande beelden met uitvallend geluid. Hierbij moet ik voor herstel de t.v. uit- en opnieuw inschakelen. Uit eerdere topics van andere community-leden maak ik op dat deze storende onregelmatigheden niet te verklaren en op te lossen lijken te zijn. Dit geldt ook voor het afspelen van via de Cloud opgenomen films en programma's. Andere manco's betreffen haperingen in het vooruit- + terugspoelen van films + programma's bij Cloud opnames. Dit komt ook voor wanneer ik deze tijdelijk onderbreek en afsluit, waarbij herstart opnieuw vanaf het originele beginpunt plaatsvindt (en vooruit spoelen dus niet lukt). Het betreft hier een dsl-verbinding. 

icon

Beste antwoord door Sander 9 October 2021, 13:41

Bekijk origineel

15 reacties

Reputatie 1

Sinds de derde update (21/22 september jl.) is er niets aan de situatie veranderd. Het lijkt er op dat T-Mobile mijn melding niet interessant genoeg vindt om hierop te reageren. 

Reputatie 6
Badge +2

Hi @dejon049, ontzettend bedankt voor deze reminder! Mijn excuses dat er geen reactie is gekomen op jouw topic. Ik vermoed dat dit topic tussen wal en schip is beland, waardoor het niet voorzien is van een antwoord. Ik ga je hier dan ook gelijk verder bij helpen, want jij hoort zonder problemen tv te kunnen kijken. Begrijp ik het goed dat je dus zowel met live tv kijken als met Cloud Opnemen deze problemen ervaart? Zojuist heb ik de verbinding onder de loep genomen en deze ziet er prima uit. Dit staat natuurlijk haaks op wat jij ervaart, dus hier gaan we wat aan doen. 

Zou je het volgende kunnen aangeven voor het haperende beeld bij Cloud Opnemen:

 • Op welke zenders / programma's speelt dit vooral?
 • Op welke tijdstippen ervaar jij deze issues?

Ik zet dit graag door naar mijn collega's van de technische dienst om hier verder naar te kijken. Wat betreft de problemen die zich ook bij live tv voordoen, ga ik je alvast verder op weg helpen. Ik hoop dan ook dat wij dit samen kunnen oplossen. 

Wil je het modem en de TV Box van de stroom halen? Daarna mag je de internetkabel uit de TV Box halen. Stop na twintig seconden de stroomstekker van het modem weer in het stopcontact. Zodra alle lampjes weer branden zoals ze deden, mag je de stroomkabel van de TV Box weer in het stopcontact stoppen. De TV Box gaat nu opstarten. Pas wanneer je de melding ‘geen internetkabel gevonden’ krijgt, stop je de internetkabel weer in de TV Box.

Als dit niet werkt, dan hoor ik graag of jullie ook last hebben van een wazig menu? Ik hoor het heel graag, zodat ik verder aan de slag kan. Ik ga dit met liefde voor jullie oplossen, zodat jullie weer optimaal kunnen genieten van de tv! 😊

Reputatie 1

Dag Lisa, jouw instructie (zie cursieve tekst hieronder) heb ik inmiddels meerdere keren gekregen. Helaas brachten deze acties geen verbeteringen. 

Wat jouw vragen betreft: 

 • Eergisteravond had ik bij het kijken naar het acht uur journaal zo nu en dan een wazig beeld.
 • Bijna standaard blijven Cloud opnames van SBS 9 (kanaal 12) halverwege het spelen haken, en herstelpogingen (vooruit/achteruit/afsluiten + opnieuw opstarten) hebben hierbij geen effect. De enige ‘oplossing’ is: opname verwijderen. 
 • Gisteravond heb ik mijn notitieblok gepakt en het volgende genoteerd: 
 1. 20.50 uur NPO 1: rechtstreekse uitzending ‘DNA onbekend’ - beeld 1 ½ minuut grijs en vervolgens weer ok.
 2. 21.45 uur BBC First Cloud opname ‘Mapp and Lucia’- geluid valt uit; ik wacht een paar minuten om te checken of het e.e.a. zich herstelt - wat niet gebeurt -; met toetsen afstandsbediening ‘sluiten’ en ‘opnames’ (hervatten) is het geluid weer aanwezig. 

Wil je het modem en de TV Box van de stroom halen? Daarna mag je de internetkabel uit de TV Box halen. Stop na twintig seconden de stroomstekker van het modem weer in het stopcontact. Zodra alle lampjes weer branden zoals ze deden, mag je de stroomkabel van de TV Box weer in het stopcontact stoppen. De TV Box gaat nu opstarten. Pas wanneer je de melding ‘geen internetkabel gevonden’ krijgt, stop je de internetkabel weer in de TV Box.”

Reputatie 7
Badge +10

@dejon049 sinds kort is er ook een T-Mobile tv app voor Smart tv als je een LG Samsung of android smart tv heb zou je die ook eens kunnen proberen

Reputatie 1

Hidden.nld, hartelijk dank voor het meedenken. 

Mijn Sony Bravia is een ouder type smart TV (KDL47W807A, gekocht op 28-03-2014). Deze TV beschikt helaas nog niet over het Android TM 8.0 Oreo TM-besturingssysteem (OS), dat nodig is voor het downloaden van de T-Mobile TV app.  

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @dejon049,

 

Bedankt voor de uitleg en notities! Ik heb de opdracht uitgezet bij onze technische dienst. Nu is het aan hen om na te gaan wat er precies misgaat. Wellicht dat dit iets lokaals is (dan moet misschien een TV Box of modem vervangen worden) of er speelt iets anders (dan moeten we dieper het netwerk in). Hoe dan ook, we houden je op de hoogte. Je kunt ook altijd via dit topic navraag doen! 

Reputatie 1

Nadat ik T-Mobile onlangs via de chat een overzicht van de slechte opname-resultaten had gestuurd heeft een medewerker van T-Mobile Klantenservice Guidion ingeschakeld met vermelding van de volgende mededeling: “Klant meldt wegvallende diensten. SELT test meldt oorzaak CPE. Graag testen met een sparemodem, direct op het eerste ISRA punt met een nieuwe kabel. Indien nodig een modemswap doen en bevindingen terugkoppelen.”  Inmiddels begrijp ik dat de afkorting CPE op het tv kastje betrekking heeft. Ik heb inmiddels online voor morgenmiddag met Guidion een afspraak voor een monteur-bezoek gemaakt. Wordt vervolgd: it sil heave! 

Reputatie 1

Nadat ik T-Mobile onlangs via de chat een overzicht van de slechte opname-resultaten had gestuurd heeft een medewerker van T-Mobile Klantenservice Guidion ingeschakeld met vermelding van de volgende mededeling: “Klant meldt wegvallende diensten. SELT test meldt oorzaak CPE. Graag testen met een sparemodem, direct op het eerste ISRA punt met een nieuwe kabel. Indien nodig een modemswap doen en bevindingen terugkoppelen.”  Inmiddels begrijp ik dat de afkorting CPE op het tv kastje betrekking heeft. Ik heb inmiddels online voor morgenmiddag met Guidion een afspraak voor een monteur-bezoek gemaakt. Wordt vervolgd: it sil heve! 

 

Reputatie 6
Badge +2

Hi @dejon049, merci voor deze update! Ik hoop heel erg dat alles weer goed werkt na de afspraak van vandaag en wacht in spanning af op jouw terugkoppeling. Fijn dat jij ons op de hoogte houdt! ❤

Reputatie 1

Dag Lisa, 

Ik had niet goed naar de datum gekeken:

De afspraak staat voor volgende week dinsdag gepland. 

 

Reputatie 6
Badge +2

Bedankt voor het doorgeven @dejon049! Helemaal super, dan hoop ik dat je ons morgen meer kunt vertellen. Ik wacht af op jouw update en duim dat de monteur morgen een structurele oplossing heeft gevonden.

Reputatie 1

Dag Lisa, vanmorgen sprak ik een buurvrouw die soortgelijke DSL-problemen had als ik. Nadat het jaarabonnement was gepasseerd heeft ze gekozen voor een kabelverbinding bij de provider die (als enige) deze optie in mijn regio aanbiedt. De onregelmatigheden waar ze voorheen mee kampte zijn nu van de baan. Morgen weet ik meer!

 

Reputatie 6
Badge +2

Fijn om te lezen dat jouw buurvrouw inmiddels probleemvrij is! Ik hoop natuurlijk dat onze monteur er morgen voor kan zorgen dat jij weer van perfect beeld kunt genieten. Een hele fijne avond en ik spreek je morgen! 😊

Reputatie 1

Lisa, wy hâlde kontakt. :slight_smile:

Reputatie 1

Dag Lisa c.s.,

Vandaag heeft de Guidion monteur een Wifi-controle uitgevoerd.

 • Hij heeft een nieuw Zyxel modem geïnstalleerd en de t.v. ontvangst ‘bedraad’ gecheckt. Het afspelen van cloud-opnames van kanaal 12 bleek nu – sinds de laatste onderhoud-update van T-Mobile in november jl. - wel ‘bedraad’ mogelijk te zijn.
 • De door mij opgesomde klachten kwamen hem bekend voor. Betrokkene heeft mij daarom geadviseerd voortaan op deze manier t.v. te kijken. Dit houdt in dat er in mijn woonkamer een ontsierend, meterslang snoer langs plinten en een deurdrempel moeten worden geleid.
 • Ik heb ook nog een nieuw LAN-snoer van T-Mobile gekregen (ter vervanging van het KPN-snoer) en met de monteur besproken dat ik binnenkort nog eens een ‘draadloos’-check zal uitvoeren. Zijn de resultaten gelijk met ‘bedraad’, dan betekent dit dat het oude modem inderdaad een manco heeft vertoond. Doen de storingen zich opnieuw voor, dan is er ook nog de optie dat de drie draadloze verbindingsadapters van KPN die ik gebruik (MT: 2360) verouderd zijn en door moderne powerline adapters vervangen moeten worden. Mocht het euvel hiermee verholpen zijn, dan is het probleem opgelost. Zo niet, dan is helaas een ‘bedraadde’ verbinding de enige uitweg.

Wordt vervolgd!

Reageer