Beantwoord

Opnemen via TV Box werkt niet in vernieuwde T-Mobile TV


Sinds het vernieuwde TM TV van start is gegaan kan ik geen opnames meer inplannen. Dit is erg vervelend aangezien ik (bijna) niets meer ‘live’ kijk. Graag hoor ik hoe dit is te verhelpen.

icon

Beste antwoord door eric 14 May 2023, 19:31

Bekijk origineel

12 reacties

Reputatie 7
Badge +17

Als je naar het nieuwe tv platform bent gemigreerd heb je geen opnames op een Harde Schijf meer maar is het cloud recording.  De meerprijs van de decoder met HDD is weg. Je kunt nu voor 1 account cloud opnemen in de my-tmobile omgeving activeren en betaald dan dezelfde €5 meerprijs. Maar dan kunnen alle decoders en tv apps die je gebruikt onder dat account er gebruik van maken.

Reputatie 7
Badge +2

Hoi @Wiewie1604, heel goed dat je hier een topic voor aanmaakt, zoals @eric aangeeft is dit heel snel op te lossen! 😃 Mocht je nog op zoek zijn naar de link voor Cloud Opnemen, je vindt de optie op deze pagina in jouw My T-Mobile Thuis account: Cloud Opnemen aanzetten.

Ik wens je alvast heel veel kijkplezier toe!

Reputatie 2

Hoi @Wiewie1604, heel goed dat je hier een topic voor aanmaakt, zoals @eric aangeeft is dit heel snel op te lossen! 😃 Mocht je nog op zoek zijn naar de link voor Cloud Opnemen, je vindt de optie op deze pagina in jouw My T-Mobile Thuis account: Cloud Opnemen aanzetten.

Ik wens je alvast heel veel kijkplezier toe!

@Cal Ik vraag me wel af of het @eric antwoord correct is. Ik heb de update gehad en zie nog steeds EUR 5 / maand voor de TVbox op mijn.tmobile

Reputatie 7
Badge +15

@Hio Je betaalt momenteel € 5 per maand voor de Amulet harddiskrecorder omdat er een vaste korting op de eerste TV Box bij jou contractueel vastgelegd is bij het aangaan van jouw abonnement. Dat is met ingang van het nieuwe platform niet gewijzigd en wordt gezien als meerprijs ten opzichte van de harddiskrecorderloze TV Box(en) (de Aria's). Mijn tip in het geval van allen die deze korting nog toegepast hebben: laat de Amulet omruilen voor een Aria TV Box. Dan betaal je € 2,50 voor de TV Box en € 5 voor Cloud Opnemen, maar zullen we het gehele eerste jaar nadat Cloud Opnemen toegevoegd is de overige discrepantie à € 2,50 vergoeden - dus in totaal 12 x 2,50 = € 25. Zo zit je op precies dezelfde maandprijs, maar krijg je er meer voor terug en heb je een snellere TV Box + Cloud Opnemen.

Ik heb cloud opnemen geactiveerd maar kan niet via de tv box opnames in de cloud plannen of zien. Wel gast het goed via de iPad maar krijg dit niet zichtbaar op de Entone box?

Reputatie 7
Badge +2

Hoi @cbeentjes, goed dat je hier melding van maakt en leuk dat je gebruik maakt van Cloud Opnemen! Wellicht dat de wijziging van je TV account niet goed is doorgekomen op de TV Box, kan je de TV Box kort van de stroom afhalen? Mocht dit niet werken, zou je dan een fabrieks reset willen proberen: hoe geef ik de TV Box een fabrieksreset? 

Ik verwacht dat je hiermee ook snel van Cloud Opnemen via de TV Box kan genieten! 😃

Ter informatie: Ik heb contact gehad met T-mobile omdat ik niet zelf een fabrieksrenet kon geven en daar werd mij aangegeven dat de Entone tv box met harddiskrecorder niet gaat werken met opnemen in de cloud. De Entone tv box dient dan te worden vervangen wat ook gaat gebeuren.

Reputatie 7
Badge +6

@cbeentjes Super, ik zie inderdaad dat de nieuwe TV Box jouw kant op komt. Dat moet dan helemaal goedkomen! 😀

Bedankt voor alle reacties. 

Wie problemen heeft: succes met het oplossen.

Ik kom niet verder na ontvangst van de nieuwe tv box daarom heb ik een nieuw topic aangemaakt: TV box installeren op een gewone tv, dus geen smart

 

Reputatie 2

Ik heb vanochtend gebeld omdat ik op het nieuwe tv platform nu nog maar 1 zender tegelijk kan opnemen op de hdd entone tv box terwijl dit voorheen 2 zender opnemen en 1 zender kijken was.

Hier werd gezegd dat er na de update inderdaad nog maar 1 Opname tegelijk kan gedaan worden.

Ditzelfde zou zijn als ik via cloud zou opnemen, dus de enige meerwaarde van cloud opnemen zou zijn dat ik op meerdere devices mijn opnames zou kunnen bekijken.

Als ik cloud opnemen aan zou zetten gaan er 5 euro van de rekening af en betaal ik 5 euro voor cloud opnemen.

Dus prijstechnisch blijft het hezelfde en ik zou ook dezelfde tv box houden.

Ik twijfel echter aan het antwoord dat het inderdaad klopt dat er nog maar 1 zender opgenomen kan worden en ze dus na de update een slechtere dienst leveren dan voor de update. 

Reputatie 7
Badge +3

@ReMa3 Dat er momenteel op de harde schijf via het nieuwe TV-platform nog maar één zender opgenomen kan worden klopt. Of dat zo blijft of een bug is, weet ik niet. Dat dat ook geldt voor de cloud klopt niet. Daar kun je - binnen de 200 uur opslagruimte - zo veel programma's tegelijk opnemen als je wilt.

Reputatie 7
Badge +15

Op DSL heb je altijd maximaal één programma tegelijkertijd kunnen opnemen, ongeacht of het Interactieve TV was of niet. Op Glasvezel kon je twee programma's tegelijkertijd opnemen. Met Cloud Opnemen ben je niet gelimiteerd tot een maximaal aantal opnames tegelijk, maar kun je oneindig veel tegelijk opnemen, afhankelijk van het aantal vrije uur dat beschikbaar is in de Cloud.

Reageer