Beantwoord

Stilstaand logo bij radio zenders

  • 28 October 2020
  • 31 reacties
  • 758 Bekeken

Sinds het nieuwe platform in gebruik is staat het logo van de radiozender stil wat voorheen niet het geval was is dit schadelijk voor het tv scherm ?

icon

Beste antwoord door Cal 24 December 2020, 12:10

Bekijk origineel

31 reacties

Ik heb dezelfde vraag. Het logo van de radiozender staat stil, wat volgens zeggen niet goed is voor de TV. Kan dit worden verholpen, zodat het verspringt?

Reputatie 7
Badge +2

In dit artikel staat een boel informatie over het onderwerp inbranden van logo's op een tv scherm, is wel wat lang maar zeker leuk om te lezen.

https://fwd.nl/beeld/achtergrond-hoe-groot-is-het-gevaar-op-inbranden-bij-oled/

De kans dat het logo inbrandt is dus zeer klein 

Reputatie 7
Badge +2

Uiterst interessant artikel @BeMu! Wat een uitvoerige tests hebben ze uitgevoerd zeg, zowel qua duur als qua testmethodes.

 

Daarentegen vind ik het nog steeds handig dat jullie dit aangeven @Ed Kwint & @Hulsker. Ik heb daarom zojuist een email richting een van de TV specialisten gestuurd om hierover meer te weten te komen. Zoals BeMu al terecht aangeeft is inbranding erg lastig te veroorzaken, en vandaar dat ik niet denk dat er hoge urgentie is om dit te wijzigen, maar ik wil er zeker een schijnwerper op richten voor jullie!

 

PS: Vanwege de feestdagen kan het langer duren voordat ik meer informatie heb. Ik verwacht begin januari hier meer over te kunnen vertellen.

Reputatie 5
Badge +2

@Ed Kwint@Hulsker Tenzij het een OLED (of Plasma) tv is zoals in het artikel besproken is het geen gevaar voor een tv. Uiteraard zijn er ook abonnees met een OLED tv dus als het weer met bewegend logo kan zou dat wel handig zijn (al was het ook wel irritant).

Reputatie 7
Badge +2

Hi @Ed Kwint & @Hulsker, hopelijk hebben jullie een mooie jaarwisseling achter de rug.

Blijkbaar was ons TV Team hier al mee bezig, maar zijn er nog bepaalde bugs waardoor de functie nog niet is geïmplementeerd. Aangezien het lastig is om een oplostermijn voor de bugs aan te wijzen, én ons TV Team ook nog met andere aspecten van het platform bezig is, durven ze niet te zeggen hoe snel het geïmplementeerd kan worden. Weet in ieder geval dat wij jullie, en anderen geïnteresseerden, niet uit het oog verliezen en in de tussentijd hard doorwerken om tot een doorbraak te komen!

Voor nu nog de beste wensen en een prachtig 2021 gewenst.

Reputatie 7
Badge +2

Hoi @Ed Kwint & @Hulsker,

Goed nieuws! Voor het eind van de maand zullen de TV Boxen een update krijgen waardoor, tijdens het luisteren naar de radio, voortaan een ‘screensaver’ getoond wordt. Aangezien ik jullie niet uit het oog was verloren, verzorg ik jullie graag met deze update.
 

Veel luisterplezier nog. :)

Reputatie 1

Helaas is er op dit moment wederom geen screensaver meer bij de radiozenders. Het zou fijn zijn als dit toch weer geactiveerd kan worden. Desnoods met een "screensaver aan/uit “optie in het menu. Zijn er voornemens om deze screensaver weer terug te laten komen?

Reputatie 7
Badge +4

Hi @stefanva, dankjewel voor het aangeven! Ik wil je graag laten weten dat er morgen een tv meeting staat ingepland, waarbij ik dit onderwerp aankaart. Zelf ben ik lekker een paar dagen vrij, maar na mijn korte vakantie kom ik hier gelijk weer bij je op terug. Hopelijk kan ik je dan verblijden met een concrete update hierover. Fijne feestdagen alvast! 🎄

Helaas heeft deze meeting voor ons te lang geduurd. Mijn niet technische vader die met pensioen is heeft lekker op z’n gemak, weken lang, elke dag radio zitten luisteren, uren achter elkaar. Onze tv is nu ingebrand…

Kan t-mobile hier een oplossing voor bieden? En is er nog een manier op het te herstellen?

Reputatie 7
Badge +2

Ga er maar vanuit dat T-Mobile hiervoor geen oplossing of compensatie voor gaat aanbieden, het constant aan laten van de tv op een en de zelfde zender waarbij het logo op een vaste plaats staat is de verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Bovendien is een tv door zijn beperkte audio in mijn ogen niet geschikt om radio te luisteren,  een goedkope DAB+ radio heeft vaak al een beter geluid,  veelal word er een soundbar aangesloten op de STB om zonder dat de tv aan hoeft radio word geluisterd.

Het enige wat T-Mobile zou kunnen doen er voor zorgen dat het logo verspringt, net even een test gedaan maar het logo verspringt gewoon om de paar seconden!!!!

Onze audio is prima, er zit namelijk een ds systeem op aangesloten. 
 

Grappig, bij ons verspringt het namelijk niet….

Reputatie 7
Badge +2

Mogelijk kan het liggen aan het verschil van tv platform, hier is het oude platform gelukkig nog actief, vraag; met een ds systeem bedoeld u een Nintendo?  en er is geen mogelijkheid om audio te luisteren zonder dat de tv aanstaat?

Sorry, dolby surround systeem. Oh ik durf niet te zeggen hoe het oude eruit ziet, zolang zijn wij nog niet bij tmobile.

Het is helaas niet mogelijk om de tv uit te zetten nee.

 

Heb mijn vader de opdracht gegeven om in ieder geval de komende weken geen radio te luisteren in de hoop dat het misschien nog minder wordt/weg gaat. (Moet iets proberen…)

Reputatie 7
Badge +2

Ik heb hier zelf een Sony homecinema staan dat is een andere naam voor Dolby Surround, deze is via een HDMI kabel aangesloten op de tv via op de HDMI-ARC poorten, de Sony gaat aan en uit gelijk met de tv.

Voor die zeldzame keren dat ik radio wil luisteren is de STB  via een optische verbonden met een soundbar, helaas heeft de Aria geen optische aansluiting in tegenstelling tot de Entone 510 welke voorheen door T-Mobile werd uitgegeven.

 

Reputatie 1

In mijn LG oled tv zit een functie waarmee je de pixels een soort refresh kan geven(geen idee of het werkt) Heb het nog nooit geprobeerd maar je zou kunnen checken of er ook zo’n soort functie op de tv zit.

Overigens zit ik op het nieuwe tv platform waar dus de screensaver op de radiozenders niet geactiveerd is. Wat het ooit trouwens wel was, alleen na een update weer verdwenen is. Ik las dat sommige mensen zich irriteerde aan het verspringende radiologo. Misschien hebben ze het daarom tijdens een update weer uitgeschakeld. Mijn oplossing zou daarom zijn om een functie in het menu te maken waarbij je kunt kiezen om de screensaver te activeren of niet. Maar daar zullen we misschien binnenkort meer over horen na het overleg van Lisa. 

Oh daar ga ik even onderzoek op doen. Wie weet, dank je!

Reputatie 7
Badge +4

Hi allemaal, hopelijk hebben jullie hele fijne feestdagen gehad! Zoals beloofd zou ik hier bij jullie op terugkomen. Tijdens de vorige meeting waren er meerdere collega's met verlof, waardoor er nog geen antwoord op mijn vraag is gekomen. Morgen staat er een nieuwe meeting op de planning en dan ga ik dit nogmaals aansnijden. Ik hoop dus dat ik hier morgen meer over kan delen met jullie. 

Hi @Zoesnijder, wat rot om te lezen dat jouw tv is ingebrand! Super fijn om te lezen dat er zo goed met je wordt mee gedacht. Ik hoop heel erg dat de tip van @stefanva helpt. Houd je ons op de hoogte? 😊

Reputatie 7
Badge +4

Nog een een korte update vanuit mij: de collega die meer hierover weet die is nog met verlof. Zodra deze collega weer terug is, kaart ik dit nogmaals aan en kom ik hier bij jullie op terug. Voor nu alvast een hele mooie jaarwisseling allemaal! 🎇

Reputatie 7
Badge +4

Hi allemaal, het heeft even geduurd voordat ik een update met jullie kon delen! Mijn collega is weer terug van verlof, dus heb ik een terugkoppeling voor jullie. Er wordt al een screensaver getoond bij radio, dit is een tijdje geleden geïmplementeerd. Klopt het dat jullie dit inmiddels ook te zien krijgen? Ik hoor het graag! 💪

 

Hoe ziet de screensaver eruit?

Reputatie 7
Badge +2

Het beeld word zwart en het logo van de zender verspringt willekeurig over het scherm

Dank! Ook enig idee na hoe lang de screensaver aan gaat?

Reputatie 7
Badge +2

In mijn geval na een seconde of 3 tot 5 

Dan heb ik denk ik geen screensaver😂

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Zoesnijder, kan je hier wellicht een foto plaatsen van het scherm? Dan zet ik dit namelijk graag voor je door naar één van mijn collega's van het TV Team om te checken of het bij jou klopt! 

Reageer