Beantwoord

Return knop werkt als Exit in de Odido app op Chromecast Google TV

  • 12 January 2024
  • 1 reactie
  • 50 Bekeken

Ik heb de Odido App geïnstalleerd op mijn Google Chromecast met Google TV.

Dat werkt op zich prima met de fysieke afstandbediening van de Chromecast (via Bluetooth), maar niet als je de Chromecast via de Google Home App of ieder andere app die de Chromecast aanstuurt via de Android TV Remote service.
 

Waar het mis gaat is dat als je de “Return” knop (pijltje naar links, linksonder op Google Home App) gebruikt de Odido App dit interpreteert als een “Exit” (ofwel de “Home”) knop. Gevolg is dat je in een menu zit in de Odido App waar je uit wilt dit niet mogelijk is zonder eerst de App af te sluiten en weer op te starten. Heel vervelend.

Dit is echt specifiek voor de Odido App, alle andere Apps zoals Netflix, Spotify, HBOMax hebben de Return knop en Exit knoppen wèl conform verwachting geïmplementeerd.

Behalve de met de Google Home App op je mobiel gaat het ook mis met ander systemen die dezelfde integrate/API gebruiken:
Zoals HomeAssistant: https://www.home-assistant.io/integrations/androidtv_remote
En de Remote2 Android TV Remote integratie: https://github.com/unfoldedcircle/integration-androidtv
 

Deze laatste gebruik ik als mijn dagelijks afstandsbediening, dus heel vervelend dat ik daar de Odido App niet goed mee kan bedienen.

 

icon

Beste antwoord door Ishana van Odido 14 January 2024, 12:55

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 5
Badge +3

Hoi @Bikeymouse, super bedankt voor deze informatie! Dit is erg nuttig en zullen we dan ook meteen intern meenemen. Laat gerust een reactie achter als je nog vragen hebt of als er iets onduidelijk is. Voor nu wens ik je een fijn weekend! Groetjes, Ishana

Reageer