Beantwoord

Opkopen schuld bij Odido door CE credit Management Invest Fund 1 BV

  • 12 October 2023
  • 3 reacties
  • 621 Bekeken

  • heeft eerste post geplaatst
  • 1 reactie

Onlangs werden we gedagvaard door dit investeringsfonds, die zei een schuld uit 2017 bij Odido (tmobile) te hebben opgekocht. 
wij denken dat iedereen zijn schuld moet betalen, maar dat er in dit systeem een perverse prikkel zit. Als je zes jaar dakloos bent geweest, drie psychoses hebt gehad en op het randje van leven/dood balanceert, en geen cent te makken hebt, dan slaat deze manier van schulden innen een beetje door.

mijn vraag: zijn er meer klanten van Odido die last hebben van dit investeringsfonds? Mogelijk kunnen we samen Odido overtuigen geen zaken meer met hun te doen 

icon

Beste antwoord door eric 13 October 2023, 07:44

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @HansInb ,

Als een bedrijf oude schulden verkoopt is dat omdat ze een keer die boeken willen sluiten. T-Mobile is twee jaar geleden verkocht en dan wilden de nieuwe eigenaren de hele oude facturen gewoon niet overnemen?

Dat jij toen problemen had is natuurlijk hartstikke vervelend.  Maar hopelijk gaat het nu beter met je en kun je jouw oude rekeningen nu wel betalen. 

Meestal worden oude facturen in 1 keer over een periode verkocht. Er wordt ook maar een klein percentage van de originele bedragen betaald, dus het verlies wordt genomen,  maar facturen worden niet zomaar helemaal afgeschreven. 

Dank voor uw toelichting, dit helpt ons verder, want het lijkt er dan inderdaad op dat tmobile de boeken wilde sluiten. De vraag is dan voor wie het nu echt gesloten is. Want voor het bedrijf CE credit management invest Fund 1 BV is het nu pas echt begonnen! Zelf doet de enige werknemer die dit fonds heeft niets, hij besteedt het uit aan de lavg’s van deze wereld. Gemiddeld koopt hij   de schuld op voor de helft van de waarde zag ik in hun boeken, met geleend geld. Mij lijkt dit niet een vorm van MVO, maar van maatschappelijk destructief ondernemen. 

Reputatie 7
Badge +14

Uiteindelijk zijn het terechte facturen. Er zijn natuurlijk wel eens redenen waarom mensen die niet betalen, maar zolang er geen formele schuldhulpverlening is toegepast verdwijnen de facturen niet en zijn ze uiteindelijk geld waard. Als je had gehoopt dat ze het zouden vergeten,  dan moet dit een teleurstelling voor je zijn. Toch maar betalen dus.

Reageer