All About People 2022

Communiceer vandaag met de hele wereld!

 • 17 May 2022
 • 2 reacties
 • 71 Bekeken
Communiceer vandaag met de hele wereld!
Reputatie 6
Badge

Vandaag is Werelddag van de Telecommunicatie en de Informatiemaatschappij 2022, eerder bekend als de Dag voor de Telecommunicatie, en dat laten we niet zomaar voorbij gaan!

 

Wij (en jij vast en zeker ook) zijn gek op smartphones en doen hier bijna alles wel mee. De telefoon en telecommunicatie is flink gegroeid van enkel bellen tot aan communiceren met mensen over de hele wereld. Maar wat betekent jouw telefoon voor jou? Hieronder wat mijn telefoon voor mij betekent!
 In een ver verleden kreeg ik mijn allereerste mobieltje – een Nokia 3310 of een klaptelefoon van Sony Ericsson. Toen nog met een prepaid-kaartje van Ben als ik het goed heb. Volgens mij had ik één telefoonnummer in mijn toestel staan en dat was die van m’n moeder. Het enige doel was om bereikbaar te zijn als ze me moest bellen. Nu, vele jaren later, is mijn mobieltje uitgegroeid tot een smartphone en doe ik er veel meer mee, dan alleen maar bereikbaar zijn voor mijn moedertje (al is dat natuurlijk nog steeds één van de belangrijkste dingen)!
 


Ik hoef jou niet te vertellen dat je zoveel dingen met je smartphone kunt doen – Facebook gebruiken om verjaardagen van familieleden en vrienden te onthouden, apps die je vertellen wanneer je je planten water moet geven, concertkaartjes kopen, met opa en oma bellen. Noem het maar op. Om het een beetje beperkt te houden, hieronder mijn top 5 wat mijn smartphone voor me betekent!

 

#5 Dagelijkse benodigdheden

Ik gebruik al jaren de standaard functies van elke smartphone, zoals de Agenda en de Klok – of beter gezegd de Wekker. Nee, niet de standaard wekker van Apple… wat een hels deuntje is dat. Ik stel altijd relaxte nummers in als wekker om lekker mee wakker te worden. De agenda is één van m’n favoriete en meest gebruikte apps. Ik hou van plannen. Elke lunch, belangrijke verjaardag, feestdag, vakantie, pay day, avonddienst, date en elk feestje staat erin. Tot slot gebruik ik vooral mijn Camera. Zoals je misschien als wist maak ik graag foto’s en bewerk deze vooral graag in Photoshop.

 

#4 Entertainment en hobbies

Ik hou van entertainment. Ik heb de opleiding Media & Entertainment Management gedaan, dus het zit natuurlijk wel in m’n aard. Daarnaast ben ik van mezelf erg sociaal (meestal), dus ben gek op Instagram, Facebook, Twitter – de hele mikmak! Daarnaast vind ik mezelf ook een beetje een content creator, dus ik kijk graag naar wat het internet me brengt op het gebied van prachtige, unieke, bizarre content. Soms wil ik me ook gewoon thuis op de bank verstoppen met een goede film, serie of animé. 9/10 keer stream ik vanaf mijn iPhone naar m’n TV. Denk hierbij aan Netflix, Disney+, Videoland, Prime, HBO Max, Youtube, Viaplay, Crunchyroll en Ziggo GO. Shout out naar iedereen die één van deze diensten voor me betaald! ✌🏻

Ik volg graag de laatste nieuwtjes op het gebied van Apple, Gadgets, films en series. Dat brengt me bij het volgende kopje!

 

#3 Nieuws en informatie

‘Vroeger’ toen ik nog dagelijks in de bus en de metro zat naar school, pakte ik altijd de Metro-krant om naar het laatste nieuws te kijken (en m’n horoscoop). Nu gebruik ik voornamelijk de NU.nl app om het nieuws bij te houden en de iCulture app om op de hoogte te blijven van de nieuwe Apple ontwikkelingen.
 

Genadeloos saai, maar wel belangrijk.


#2 Grown up stuff

Genadeloos saai, maar wel belangrijk. Yep, tegenwoordig doen we ook minder leuke dingen op onze smartphones, maar wees eerlijk – het is superhandig dat het kan! Voor mij zijn dit o.a. internetbankieren – en wat wel leuk is, is geld overmaken naar je spaarrekening! Je kunt gemakkelijk je huur en je rekeningen betalen, inloggen op DigiD, afspraken maken in het ziekenhuis of bij de tandarts, belastingaangifte doen, huizen zoeken – kortom alles!

 

#1 Unlimited Socializen

Waar bij mij de meeste tijd in zit is wel het socializen. Voornamelijk via WhatsApp en Instagram, maar ik maak ook zeker heel veel gebruik van simpelweg bellen! Je kent het wel, je wil lekker in contact staan met je ouders, broertjes/zusjes, vrienden, familie, huisgenoten en collega’s (dat laatste misschien wat minder in je vrije tijd 😉). Als de groupchat lit is, dat is toch geweldig? Maar ook gewoon het maken van plannen of lekker bij te kletsen over je dag of weekend.

Dat was in grote lijnen (en details) waar ik mijn telefoon voor gebruik. Ik kan niet meer zonder. En waarom zou ik ook? Nergens voor nodig. Alleen af en toe iets minder schermtijd om m’n ogen te beschermen.

 

Wat betekent jouw telefoon voor jou? Wat maakt jouw toestel onmisbaar? Ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal!


2 reacties

Reputatie 7
Badge +20

@Marciano  Wat een leuk onderwerp! 
Mijn eerste  foon was een Sony Ericsson  wat was ik trots.

De  T610 werd in 2003 op de markt gebracht. Het was een van de eerste mobiel met een ingebouwde camera en een groot kleurenscherm. Rond 2003 en 2004 was dit type toestel dan ook erg populair in Nederland. Ik heb hem nog steeds en hij werkt ook nog. Helaas wel gelock door Vodafone😊

Overgestapt  naar BEN met zo’n waardeloze Nokia (ik kon er niet mee overweg)  volgens mij een 3310. Wat een rampzalig ding.

Tot T-mobile met mijn eerste IPhone kwam.

Op 9 juni (ik dacht rond 2008] kondigde Apple op de -conferentie het toestel aan. Vanaf 11 juli was dit model verkrijgbaar in 70 landen, in NL alleen bij  T-Mobile  

Wat een ongelofelijke feest. Ik was toen al bij TM, het contract voor veel geld afgekocht want ik moest en zou deze prachtige alleskunner GSM hebben🫣😂  volgens mij moest ik €29- per maand betalen voor unlimited.  Al had ik €50 moeten betalen deze telefoon was mijn droom.

Nee nu zou ik dat echt niet meer betalen (voor dat TM op een idee komt😂)
 

Inmiddels heb ik de 12 pro Max van Apple en doe er eigenlijk alles mee.

 • Bankieren
 • hue aansturen (lampen, TV)
 • Eufy camera met bel bedienen.
 •  HomePod mini  ( geweldig ding met stem herkenning) 
 • Google (muts waar ik altijd ruzie mee heb)👀🤫
 • Foto’s 
 • boeken lezen 
 • Watch bedienen tijdens het lopen 
 • aanbiedingen bekijken in de AH en LIDLE app
 • De agenda heel belangrijk 📅 voor mij.
 • Wekker ⏰ 
 • De weer app. ☔️🌟
 • SMS ik ontvang ze maar stuur zelden zelf een SMS 
 • Belastingen 🥵
 • Kranten lezen
 • Vakanties (landen) bekijken

 

 • Whatsapp, Telegram, Twitter, instagram. (Mijn connecties met de wereld) Ik heb chat vrienden  in Pakistan en Dubai. Hoe is het mogelijk dat wij over de hele wereld contact kunnen hebben.  Als mijn ouders nu nog zouden leven zouden ze net als ik genieten van deze eindeloze mogelijkheden.

En nu komt ie “soms heel soms bel ik er ook nog mee!

Mijn telefoon betekent heel veel voor mij, ik reis er mee door de wereld  (veelal digitaal)

Leer veel gewoontes van andere volken en hun geweldige lekker eten.

De wereld ligt aan je voeten 😂😊 met zo’n fijne GSM

 

Reputatie 6
Badge

Hey @CrisTien,

Haha geweldig! Wat een verandering he van dat eerste toestel naar wat we nu hebben en wat we er allemaal mee kunnen doen. 

Ah, je bedient er ook je halve huis mee. Super handig. Ik wil ook hue lampen om vanaf m’n telefoon te besturen! (Maar zijn altijd zo duur) 😅

Ik probeerde het topic een beetje beknopt te houden, maar ik herken voor de rest ook alles uit jouw rijtje! De Weer-app gebruik ik elke dag wel een paar keer (voor m’n vele wandelingen over heel de dag) en op dit moment ben ik veel aan het zoeken naar vakanties! 🌞 

Ik houd ook van bellen (niet videobellen), maar gewoon ouderwets bellen. Voornamelijk tijdens m’n wandelingen en tijdens het online gamen, maar ook om gewoon lekker bij te praten of plannen te maken! 📞

Reageer