Gaming tips & tricks

  • 13 October 2020
  • 0 reacties
  • 283 Bekeken
Gaming tips & tricks
Reputatie 7
Badge +12
  • T-Mobile Moderator
  • 7838 reacties

Gamen is één van de leukste hobby's, maar kan erg tijdrovend zijn. Zeker wanneer je niet precies weet wat jouw beste netwerksetup is, of wanneer je merkt dat je tijdens het gamen vermoeid raakt. Anno 2021 is het vooral belangrijk om een bekabelde verbinding te gebruiken: dit is een absolute must! Voor alle gamers onder ons, hebben we een lijstje met de beste tips and tricks opgesteld. Veel gameplezier en heb je extra tips, geef ze door. Game on!

 

Bedraad gamen

Een optimale game ervaring heb je altijd met een bekabelde verbinding zodat de data overdracht snel blijft en je geen last hebt van andere internet gebruikers. Dit zorgt voor stabiliteit van je verbinding tussen je PC/console en het modem. Een cat 5e kabel is wat je dan minimaal nodig hebt, al is een hogere categorie voor de meeste mensen niet echt nodig. Probeer zoveel mogelijk cat 6 aan te sluiten voor toekomstbestendigheid. Mocht je tegen een hapering aanlopen, gebruik dan de tips in ons handige topic: Bekabeld Internet.


 Wifi gamen

Als je toch wilt gamen via de Wifi gebruik dan 5 GHz voor hogere snelheden en zorg dat niet veel mensen gebruik maken van de Wifi. Maak gebruik van een goede router. Geen Wifi repeaters! Zorg ervoor dat je niet te ver van het access point zit en kijk of het mogelijk is om te verbinden met een 5 Ghz netwerk. Over het algemeen heb je hier minder verstoringen en zijn de snelheden beter. Overigens heb je voor het pure gamen en voicechat niet heel veel bandbreedte nodig, dit wordt pas een issue als je tegelijkertijd ook video wilt streamen, zowel om te kijken als om het zelf op een streamingservice te posten.​​​​​​ Optimaliseer je Wifi-verbinding en neem alle tips and tricks door in ons speciale Wifitopic: Hoe verbeter ik mijn Wifi? 


 Bandbreedte

Een hogere bandbreedte voor de Wifi zorgt voor een snellere ms tussen de router en server.


UPnP 

De UPnP functie (Universal Plug And Play) zorgt er voor dat de benodigde poorten voor een game automatisch worden geopend zodat jij geen hinder zult hebben tijdens het gamen.


Gaming Computer  

Indien je games speelt op een computer, zorg er dan voor dat je geschikte hardware hebt zodat bijvoorbeeld bij online gaming je computer niet slomer wordt door drukte. 


Gaming Router  

Het modem van T-Mobile zorgt ervoor dat al jouw thuis diensten goed werken en kan ook geschikt zijn voor de mensen die af en toe uit verveling eens een game willen spelen. Indien je echt een alledaagse online gamer bent dan is het vaak handig om hier een geschikte gaming router voor te nemen die jou echt optimaal gebruik laat maken van de hoge snelheden en de geavanceerde functies voor de techs die graag hun modem naar eigen wensen in willen stellen. Als je je eigen modem hebt, kun je gebruik maken van vlan trunks om ook TV mee te sturen. Neem ook eens de tips van Hidden door in dit topic: Eigen modem bij T-Mobile Thuis.


VPN  

Voor de echte online gamers die hun privacy willen waarborgen is het handig om een veilige en snelle VPN in te stellen om zo anonymous te gamen. 


Sfeer

Het is natuurlijk saai om in een hoekje te zitten achter je gaming console te zitten. Maak het een beetje gezellig. Leuke verlichting, leuk muziekje, stoel/bank die lekker comfortabel is en er kunnen natuurlijk nog vele andere dingen zijn die jij prettig vindt. Wat ik persoonlijk fijn vind, is omgevingslicht als ik achter de PC zit. Een donkere kamer is slecht voor de ogen. Het topic van TAVL is niet sec gericht op gaming natuurlijk, maar biedt wel voldoende leuke ideeën wanneer thuiswerken je even te veel wordt: Hoe maak je thuiszitten leuker?


Drivers updaten  

Dit is misschien wel de meest logische tip maar houd je hardware altijd up-to-date.


Hoge prestatie  

Bij het gamen op een computer wil je natuurlijk de beste prestaties uit je PC halen daarom kun je in de instellingen van energie verbruik hoge prestatie kiezen maar dit zal mogelijk wel een hoger stroomverbruik hebben.


Game instellingen optimaliseren  

Als je verschillende guides op het internet leest, dan zullen veel je aanraden om een programma te installeren dat games voor je optimaliseert. Voor gebruikers van een Nvidia grafische kaart is dit bijvoorbeeld GeForce Experience. Dit programma scant je PC voor games en kiest daarna automatisch de beste instellingen.


Port Forwarding 

Wanneer het creëren van verbindingen met lobbies in een mulitplayerversie van jouw game niet lekker loopt, kun je hier gebruik van maken. Port forwarding kan ook zeer handig zijn wanneer je bijvoorbeeld extra apparatuur wilt aansluiten op het modem. Dat kunnen we niet ondersteunen vanuit de klantenservice, maar het mag natuurlijk wel! Check het speciale topic voor uitleg over alle termen en how-to's: Port Forwarding: wat is dat nu eigenlijk?


Switches 

Handig voor als je meerdere apparaten wilt aansluiten aan de monitor: koop HDMI switches.


Praktische tips 

Koop een kabelgoot of rol waarmee je de kabels kunt wegwerken. Hang je monitor op aan een vesa mount zodat je een goede houding aanhoudt en de monitor op ooghoogte hangt. Verlichting achter je beeldscherm is beter voor je ogen.

 

Nog meer tips of tricks? Laat ze zeker weten! 

Met gigaveel dank aan @Waqqas en @Gilbert! 👍👍

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer