Beantwoord

Smsje vandaag WA tijdje terug beritcht WA blijkt nu zoek ofzo

  • 30 August 2021
  • 1 reactie
  • 39 Bekeken

Vandaag een SMSje gekregen van een 0613 nummer

Is even zitten zoeken (do your research) hoe of wat omdat dit de 2e keer is na een behoorlijke tijd terug van zo'n Whatsapp bericht van dat iemand zich voordoet als een bekende familielid dat de telefoon door water kapot is gegaan ofzoiets dergelijks. Maar die kan ik zo niet meer terug vinden.

 

Tekst in SMS: We konden vandaag geen pakje afleveren, ga naar: http:///www.

Nu heb ik wat websites gechecked de url domein naam blijkt een provincie in China te zijn https://bfy.tw/RYWp

Had eerst 3 sites de url laten checken alleen Norton gaf een melding dat de website onveilig kan zijn maar dat doet Norton meestal.

https://safeweb.norton.com/report/show?url=https%3A%2F%2Fwww.nanpowan.com%2Ffjkhqlqa%2Facfyvwwghgknptmcsvcksumpu%2F

https://transparencyreport.google.com/safe-browsing/search?url=https:%2F%2Fwww.nanpowan.com%2Ffjkhqlqa%2Facfyvwwghgknptmcsvcksumpu%2F&hl=en

https://checkjelinkje.nl/check/http%3A%2F%2Fwww.nanpowan.com%2Fn.php%3Fec0zi8tsuausk7wm

Eerste 2 websites gevonden via https://blog.hubspot.com/marketing/check-link-site urlvoid geeft ook niet echt een melding.

Toen deze site http://mobiletest.me/htc_one_emulator/?u=http://www.nanpowan.com/n.php?ec0zi8tsuausk7wm

http://mobiletest.me/iphone_5_emulator/?u=https://www.nanpowan.com/fjkhqlqa/acfyvwwghgknptmcsvcksumpu/ Zo kwam ik erachter dat het afkomstig BLIJKT te zijn vanuit een provincie in China, geeft nog geen 100% bevestiging dat er geprobeerd word om malware te installeren.

In het verleden kon ik via het web ook wel op nog betere smartphone simulators rondneuzen, maar ben ze al weer vergeten en nergens opgeslagen waar dat precies was. 

icon

Beste antwoord door EugeneS 30 August 2021, 16:29

Bekijk origineel

1 reactie

Ohja ik heb zelf de linkjes even bijna allemaal gechecked en alleen de laatste 2 geven op zich wat meer naja geruststellende informatie wil ik het ook niet echt noemen. Op het icoontje wat in een nieuw venster/tabblad de schadelijke website opent in checkjelinkje na.

Dus ja wel jammer op zich dat er niet iets is wat eigenlijk eerst een url echt grondig voor je scant dat je snel op je apparaat iets van een sandbox omgeving kan openen of hier een app voor is ofzoiets dergelijks. Misschien een gat in de markt als veel mensen er wat in zien etc. 

Reageer