Beantwoord

Werking dual sim

  • 8 June 2021
  • 3 reacties
  • 122 Bekeken

Reputatie 2

Beste lezer,

ik heb een vraag over dual Sim. Ik heb een Samsung telefoon van werk met een simkaart erin voor zakelijk gebruik. Mijn bedrijf wilt vanwege thuiswerken de vaste telefoonkosten verlagen. Op dit moment gebruiken wij telefoonsoftware waar je privé 06 aan is gekoppeld. Bel je naar een collega dan krijgt mijn bedrijf zowel mijn mobiele kosten als de mobiele kosten van de andere collega voor haar rekening. Omdat de vaste lijnen via KPN lopen ga ik een tweede KPN simkaart krijgen die ik dan als dual Sim wil gebruiken. Dit nr wordt gekoppeld aan de telefoonsoftware van het bedrijf waardoor de gesprekken gratis verlopen. 
 

De bedoeling is dat mijn eerste Sim gebruikt wordt als ik buiten de software van mijn bedrijf bel. Ook moet ik op dat nr gewoon rechtstreeks bereikbaar zijn. Om uit te bellen zal ik deze simkaart als standaard inschakelen bij simkaartbeheer.

Het KPN nummer wat ik erbij krijg is alleen als ik via telefoonsoftware bedrijf wordt gebeld. Mijn vraag is eigenlijk als ik via de telefoonsoftware van mijn bedrijf een collega kies om te bellen, gaat dit dan automatisch via mijn KPN nummer ondanks mijn standaard Sim ingeschakeld staat op mijn eerste nummer ?

icon

Beste antwoord door ChrisNL1 8 June 2021, 17:55

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +14

Dit is wel een hele bijzondere constructie. En eigenlijk is het een te specialistische om heel zeker te zijn bij een antwoord. Daarom zou je het beste te rade kunnen gaan bij de leverancier van die speciale software. Die weet precies hoe dit software gesprekken afvangt of juist welke sim gekozen wordt als zijn software een uitgaand gesprek maakt.

Reputatie 2

Hoi Eric,

Bedankt voor je reactie. Het is ook lastige materie maar ik denk dat ik er wel uit ben. Ik heb er niet bij stil gestaan dat als ik via de telefoonsoftware van mijn bedrijf bel er een verbinding wordt opgezet van werk → naar mobiel. Ik was er vanuit gegaan dat mijn mobiel naar werk ging bellen maar dat is niet zo anders had het bedrijf niet zulke hoge kosten gehad.

Dit betekent dat een dual sim wel gaat werken. Mijn rechtstreekse uitgaande gesprekken van mijn 1e simkaart blijven gewoon via deze simkaart lopen. Als ik uitgaand bel via software bedrijf of gebeld wordt via bedrijf dan komen deze gesprekken gewoon binnen op het 2e nummer.

Reputatie 7
Badge +14

Ja, dat makes sence!

Reageer