Beantwoord

Activatie TV ontvanger / Zwart beeld

  • 9 juli 2019
  • 35 reacties
  • 2853 Bekeken

Sinds gisteren zit ik bij T-Mobile Thuis (Internet en TV).
Internet geen probleem, WiFi ook niet alleen de TV krijg ik niet aan de praat.

TV is rechtstreeks aangesloten via modem op LAN4, op de juiste HDMI van TV. Als ik de stroom op de ontvanger doe, komt het Amino logo in beeld.

Linksonder zie ik app.14.8.58.1_Build2-etv-glop-as3
Daarboven mededelingen:

  • Systeem starten
  • Menu laden
  • Netwerk starten
  • Systeemklok gelijk zetten (duurt 2 minuten)
  • Verbinding maken met server (duurt meer dan 5 minuten)
En dan zwart beeld. Ik kom niet verder. De afstandsbediening werkt, kaar ik krijg niets in beeld, dus ook geen menu's.

Bellen met de klantenservice zinloos qua lange wachttijden.
icon

Beste antwoord door Brian 24 juli 2019, 12:09

@gerko511, daar zijn we zeker mee bezig! Ik heb mijn collega gevraagd om voor jou de aanpassing met voorrang te doen en ik verwacht dat het binnen nu en 2 uur aangepast wordt. Het kan zijn dat er even een restart van je TV Box nodig is maar daarna zou alles moeten werken!

Hi @G ido, jammer dat het ons bij jou niet gelukt is 😞 Hier lijkt wat anders te spelen dan de gebruikelijke foutmelding die wel eens voorkomt, excuses dat we het niet op hebben kunnen lossen. Jammer dat we je verliezen als klant maar wel goed om te horen dat je er met mijn collega's uit bent gekomen.
Bekijk origineel

35 reacties

Reputatie 6
Badge +4
@gerko511 Welkom op het forum.

Welk kleur is het lampje op je ontvanger als het beeld zwart is? Na 5 minute springt de ontvanger uit, ben ik bang.

Heb je al hier gekeken of er misschien een oplossing tussen staat? Welk modem heb je? Heb je al een andere LAN poort geprobeerd?

Dit is een klant helpt klant forum, met ondersteuning vanuit T-Mobile. Voor de meeste komen we er zelf wel uit maar soms is webcare nodig.

Het kan 24/48 uur duren voor webcare geageerd, maar dit kan uitlopen wegens drukte. Als je hier alvast je abonnementsnummer invult, kan webcare meteen voor je aan de slag, als ze je bericht zien.
Dank je voor je reactie!

Het lampje blijft aan en blauw. Het apparaat lijkt nergens op te reageren behalve dat de led even uit gaat las je een toets indrukt op de ab.
Het gaat om een Amino. Andere LAN-poorten heb ik wel geprobeerd, maar zelfde resultaat. Volgens beschrijving moet ik LAN4 of LAN3 gebruiken. Zonder LAN verschijnt er snel een melding dat ie niet is aangesloten.
Klantnummer niet snel terug te vinden via de site helaas.
Reputatie 6
Badge +4
@gerko511 Welke modem heb je? Als het een Zyxel is, kan je alle 4 de poorten gebruiken.

Misschien dat @Hidden.nld je verder kan helpen. Hij weet meer van dit soort dingen.
Oh modem vroeg je haha, ja een Zyxel idd. Bedankt voor de bijdragen. Ik kan er morgen pas mee verder als ik thuis ben.
Reputatie 6
Badge +4
@gerko511 Dan lees ik wel wanneer je een bericht plaatst.
Reputatie 7
Badge +7
Hi @gerko511, is het inmiddels gelukt? Zo niet laat het mij dan even weten, dan kijk ik graag met je mee!
Hallo Brian, bedankt voor je reactie. Ik hoop vanavond er tijd voor te hebben als ik thuis ben.
Ik heb zojuist de klantenservice gesproken, ik kwam er lekker snel doorheen. 👌

Het is nog niet opgelost, even een aantal dingen doorgenomen. Alles lijkt goed te staan, zowel aan mijn zijde als bij hen.
Ze kunnen wel in mijn Syxel modem komen, niet in de setupbox. Het ticket is even doorgezet naar de technische lui. Ik vermoed dat ikzelf geen acties kan doen die het probleem oplossen. Ik houd jullie op de hoogte.

Gelukkig heb ik tv-anywhere dus heeft het voor mij geen hoge urgentie.

Suggesties blijven zeer welkom natuurlijk 😉
Reputatie 7
Badge +7
Hi @gerko511, helder, dan vermoed ik dat onze technische dienst de TV Box handmatig gaat registreren. Je ontvangt een bevestiging van mijn collega's zodra ze dit gedaan hebben. Geef op dat moment je TV Box even een reset door hem van de stroom te halen, daarna zou alles moeten werken! 🙂
Tot nu toe niets meer gehoord. De tv-ontvanger werkt nog steeds niet, ik werk met een workaround maar ik krijg ook geen updates over de voortgang.

Dit vind ik nogal teleurstellend en ben ik zeker niet gewend als ex-klant van XS4ALL, sorry dat ik dat noemen moet. Maar mijn indruk van de klantenservice van T-Mobile is nu dus niet erg hoog, laat staan de waardering. Dit daalt met de dag.

Ik waardeer een ieder die tot nu toe mee heeft willen denken zeer!

Overigens kan ik ook niet mijn abonnemente combineren in klantvoordeel, ik had reeds t-mobile mobiel. Elke poging strandt in "er is iets mis gegaan", daar heb je echt iets aan.
Vrees dat ik de klantenservice hiervoor ook wel zal moeten bellen.

[Ticket#2019071111032798]
De stilte begint zeer akelig te worden. Na mijn contact met de klantenservice is er een complete radiostilte. Op de website van T-Mobile is er nergens een pagina waar je met een klacht terecht komt, daar kom je dan ook achter. Type je "klacht indienen" in, krijg je een verwijzing naar de servicepagina waar het woord klacht niet meer voorkomt. Ook niet in de pagina's waar je naartoe gelinkt kunt worden. Het is kennelijk niet de bedoeling een klacht in te dienen, en dat is de arrogantie van bedrijven die denken dat je van ze afhankelijk bent.

Het alternatief was dan maar via klachtenkompas publiekelijk een klacht in te dienen. Er werd nog nadrukkelijk gemeld dat T-mobile actief is op klachtenkompas.

Daar lijkt het na bijna 24 uur totaal niet op... ik weet genoeg. Eerst had ik alleen T-Mobile mobile, nu ook T-Mobile thuis... hier ga ik snel een einde aan maken.

Slechte service!
Alles duurt langer dan je gewent bent bij XS4ALL in ieder geval, er komt wel een oplossing maar die kan even op zich laten wachten.
Men roemt hier de traagheid van het KPN bedrijf, maar die is snel vergeleken met hier.😥
Dus effetjes geduld nog, overstappen kan toch pas na een jaar tenzij je ze in gebreke gaat stellen.😉
Bedankt voor je reactie 🙂
Een ingebrekestelling zou idd de volgende stap zijn.👍
Reputatie 5
Badge +2
Hey @gerko511,

Uiteraard snap ik heel goed dat per direct alles geregeld had willen hebben. We streven ernaar om iedereen van de beste service te voorzien en per direct verder te kunnen helpen. Ik heb het ticketnummer er bij gepakt en tot op heden kan ik je jammer genoeg nog niet verblijden met een terugkoppeling. Op dit moment duurt het wat langer voordat de technische dienst bepaalde zaken kunnen oppakken door de drukte van de laatste weken. Hoe dan ook gaan we dit oplossen voor je!

Mijn excuses voor het ongemak, gerko. Zodra er meer bekend is, ontvang je zo spoedig mogelijk bericht van ons!
Exact mijn probleem, voel je frustratie helemaal. @gerko511, kijk even in mijn topic en dan met name de laatste terugkoppeling;
https://community.t-mobile.nl/t-mobile-thuis-televisie-493/combinatie-amino-en-zyxel-lijkt-niet-te-werken-313013#post1506140

Blijkbaar is dit bij de klantenservice nog niet bekend, alleen bij de technische dienst. Misschien moet je ze daar even naar verwijzen, voor ze een monteur sturen en je 10 dagen wacht op niks.
Bedankt G ido voor het linken naar jouw post met hetzelfde probleem. 👍🏿
Ik wordt er niet vrolijk van als ik lees hoe lang jij al aan het wachten bent op een oplossing.

Als ik het goed begrijp is er dus een issue mbt Amino vs Zyxel, TV-platforms en MAC-adressen van de apparatuur. Klinkt als een firmware issue en een administratief stukje vwb de MAC-adressen.

Maar het is duidelijk dat er organisatorisch iets helemaal niet in orde is bij T-Mobile en dat ze vervolgens ook geen enkele clue hebben hoe klanten tevreden te stellen, laat staan dat ze weten hoe een simpel "technisch" probleem op te lossen is door andere soortgelijke gevallen eens goed te analyseren.
Kennelijk is er geen 'learning curve' bij T-Mobile. Best verontrustend eigenlijk.

@T-Mobile, check eens in jullie ticketsysteem naar soortgelijke gevallen die opgelost zijn, pas de oplossing toe op de nog bestaande gerelateerde problemen op. Doe dit ook met alle andere storingen. Dat lost een hoop op en dan is het ook minder druk!
Reputatie 7
Badge +7
@gerko511, daar zijn we zeker mee bezig! Ik heb mijn collega gevraagd om voor jou de aanpassing met voorrang te doen en ik verwacht dat het binnen nu en 2 uur aangepast wordt. Het kan zijn dat er even een restart van je TV Box nodig is maar daarna zou alles moeten werken!

Hi @G ido, jammer dat het ons bij jou niet gelukt is 😞 Hier lijkt wat anders te spelen dan de gebruikelijke foutmelding die wel eens voorkomt, excuses dat we het niet op hebben kunnen lossen. Jammer dat we je verliezen als klant maar wel goed om te horen dat je er met mijn collega's uit bent gekomen.
Reputatie 7
Badge +7
@gerko511 Ik krijg zojuist de bevestiging van mijn collega dat het inderdaad zou moeten werken. Werkt het aan jouw kant nu inderdaad ook (eventueel na de reset)? Ik hoor het graag!
Ok, bedankt voor het bericht. Ik zal einde van de middag of vanavond testen als ik thuis kom. Ik laat het weten.
Zojuist gecheckt en goed nieuws, mijn setupbox doet het nu!
Blij dat er niet eerst een monteur gestuurd is die ter plaatse niets zou kunnen oplossen.
Bedankt 👍🏽
Ook de andere bijdragers bedankt!
Reputatie 7
Badge +7
Hi @gerko511, top, goed om te horen dat het gelukt is! Als ik nog iets anders voor je kan betekenen laat het dan zeker weten!
Hallo Brian, bedankt voor je inzet.

Helaas verlet dat niet dat de interne communicatie binnen T-Mobile een zooitje is. Ik lees nu een mail van de klantenservice met onderstaande inhoud:

"Beste klant, Je hebt aangegeven dat er iets mis is met je Interactieve TV Box. We kunnen dit helaas niet meer oplossen. Maar maak je geen zorgen, een nieuwe TV Box is al naar je onderweg. Gelukkig kun je in de tussentijd TV blijven kijken met de TV Anywhere App. Klik hier voor de instructies!"


Ongelooflijk en zinloze actie, ik ben bovendien bijna op vakantie dus even afstemming van de klantenservice met mij was misschien wel efficiënt geweest.

Maar Brian, jij bedankt. Aan jou ligt het zeker niet 😉

[Ticket#2019071111032841] Defecte Interactieve TV Box
Reputatie 7
Badge +7
Haha heel handig inderdaad! Maar geen probleem, als je het pakketje niet aan kan nemen dan gaat hij na twee weken automatisch retour en je kan het natuurlijk altijd terug sturen. Alvast een hele fijne vakantie! 🙂

Ik heb het zelfde probleem, dinsdag 10 december 2019 is alles opgeleverd, eb alles doet het behalve mijn tv, eerst stuurt de klantenservice een monteur, die vrijdag de 13e langskomt, en die kan natuurlijk niets doen want alle kabels zitten juist, (monteur vindt het niet erg want hij verdiende er weer iets mee) heeft voor mij wel naar de technische dienst gebeld omdat ze van daaruit de instellingen zouden moeten veranderen, nu maandag de 16e zitten we nog steeds zonder TV, hebben maar een chromecast aangeschaft om toch TV te kunnen kijken via anywere….. dus ik zou graag de chomecast ook vergoed willen hebben…….

Reputatie 5
Badge +2

Hey @Cornejoziasse,

We gaan er alles aan doen om dit probleem zo snel mogelijk voor je op te lossen! Achter de schermen is alle in gang gezet. Over de kosten hoef je je geen zorgen te maken. Geef ons een seintje zodra alles weer werkt, dan dienen we graag een vergoeding in voor de periode dat je geen gebruik hebt kunnen maken van je T-Mobile Thuis abonnement.

Fijn om te lezen dat je een tijdelijke oplossing hebt kunnen vinden via TV Anywhere. De kosten voor de Chromecast kan ik jammer genoeg niet voor je vergoeden, dit valt buiten ons coulancebeleid. Hoe dan ook ga je er in de toekomst veel plezier aan beleven. :relaxed:

Reageer