Sticky

[Info] Installatie - Hoe, wat, waar?

[Info] Installatie - Hoe, wat, waar?
Reputatie 7
Badge +6
 • T-Mobile Thuis moderator
 • 3022 reacties

Je hebt een bestelling bij T-Mobile Thuis geplaatst. Yes! Maar nu krijg je een installatiepakket en vliegen de termen hardware, modem en Interactieve TV Box om je oren. Hieronder staat een duidelijke uitleg wat je kan verwachten.

 

Zelfinstallatie? Help!

Bij het installatiepakket zit een handleiding hoe je alles aan moet sluiten. Kom je er niet uit of ben je de handleiding kwijt, volg dan deze stap-voor-stap installatie instructie. Of kijk je liever een video?
​​​​

 

Wel of geen monteur?

Pak je bevestiging erbij, heb je glasvezel of standaard internet besteld? Om te installeren bij glasvezel heb je een monteur nodig. Lekker makkelijk dus! Bij standaard internet (DSL) is het gelukkig erg gemakkelijk om het zelf te doen. Lukt de zelfinstallatie toch niet, geen nood, dan sturen we alsnog een monteur.
 

Let op: die afspraak kan pas op de allereerste dag van je abonnement gemaakt worden


Wanneer kan ik de monteur verwachten?

Zodra de installatiedatum bekend is ontvang je van ons het installatiepakket. Hierbij ontvang je ook bericht wanneer onze monteur aan komt sluiten!


Kan de monteur eerder komen?

We plannen altijd zo dicht mogelijk op de door jou aangevraagde datum een monteur in zodat je zo snel mogelijk online bent. Je kan er dus vanuit gaan dat de definitieve aansluitdatum die je na jouw bestelling door krijgt de eerst beschikbare mogelijkheid voor een monteur is!


De monteur is er, wat doe ik nu?

Zet de koffie maar vast klaar! De monteur komt bij je langs om te installeren. In deze video zie je wat je kan verwachten als hij (of zij!) langskomt. De monteur verricht de volgende werkzaamheden in de basisinstallatie:

 • Het modem ophangen en aansluiten
 • De Wifi verbinding activeren en beveiligen
 • 1 computer of laptop aansluiten (bedraad of via Wifi)
 • T-Mobile Thuis e-mail instellen
 • 1 TV aansluiten op de Interactieve TV Box en instellen
 • De Interactieve TV Box verbinden via internetkabel met het modem
 • 1 telefoontoestel aansluiten
 • Meegeleverde internetkabel en telefoniebekabeling op of langs de plint wegleggen met spijkerclips (max. 15 meter)

Let op: Wil je dat de monteur meerwerk verricht? Bespreek dit dan tijdens het telefoongesprek. Dan kan er extra tijd ingepland worden en de meerkosten besproken.


Wat kost dat?

Heb je Alles-in-één besteld, dan is de monteur helemaal gratis. Kies je voor Internet & TV of alleen Internet en komt de monteur langs om het te installeren, dan betaal je € 37,50 voor de basisinstallatie.


Tip: Wellicht loont het voor jou om toch ook een Alles-in-één pakket te kiezen. Dan is de monteur gratis! Je kunt altijd nog je abonnement aanpassen als je dat wilt.


Kabel of draadloos?

Voor internet gebruiken we steeds vaker Wifi. Voor TV schrijven wij voor dat je een internetkabel gebruikt. Bedenk dus goed waar jouw aansluitpunt in je huis zit en waar je graag de TV neerzet. Wij leveren een kabel van 15 meter gratis bij. Heb je een langere kabel nodig, wil je de kabel door een loze leiding of moet er geboord worden? Bespreek dit dan vooraf met de monteur tijdens het plannen van de afspraak.

f297bf49-96df-4439-ae12-5c7db22c285a.png


Internetkabel, ook wel UTP of Ethernetkabel genoemd.

Heb je iets gehoord over draadloze TV adapters? Kijk dan snel in dit topic hoe wij hierover denken.

 

Magenta monteur

Wil je weten hoe je onze monteurs kunt herkennen? Hier zie je een van onze Magenta toppers aan het werk!

 

 


Andere vragen? Reageer dan hieronder. Dan proberen we je zo snel mogelijk te helpen!

 


123 reacties

ik krijg vandaag het pakket binnen, maar kan ik ze dan al gelijk installeren en activeren? of moet ik wachten dat het bij de vorige provider afgelopen is?
Reputatie 7
Badge +6
Hoi bloempie17,

Welkom bij Thuis! Het heeft even geduurd, maar hier ben ik dan. Bij het pakket zit een brief. In die brief staat een datum waarop de lijn actief wordt. Vanaf die datum kun je aan de slag.

Wat betreft de andere provider, maak je gebruik van de overstapservice? Dan hoef je nergens meer aan te denken. Heb je hen zelf al opgezegd? Hoe dan ook, op die datum nemen wij de lijn over en kun je jouw pakket installeren. Yeah! Succes ermee!
Bij installatie van mijn modem moet het knopje WAN gaan branden, dat doet deze dus niet heb al gereset en een paar keer het modem opnieuw opgestart.
heb gisteren een medewerker van
T-mobile aan de lijn gehad, en die verteld mij dat kpn mijn lijn blokkeert
Moet ik nu kpn bellen hiervoor of regelt T-mobile dit
Bij mij zit de glasvezel modem aansluiting in de meterkast. Sluit de monteur de utp aan in de meterkast of komt het modem in de huiskamer? Dit ivm aansluitingen utp mogelijkheden.....
Reputatie 7
Badge +6
Hoi Vectrakim,

In dit topic heb ik je van antwoord voorzien!
 • Monteur vorige week geweest helaas sommige dingen niet gedaan zoals De Wifi-verbinding activeren en beveiligen
 • 1 computer of laptop aansluiten (bedraad of via Wifi)T-Mobile Thuis e-mail instellen,en ik moest kiezen of tv of internet aansluiten maar niet beide,wel voor gekozen om beide aan te laten sluiten,ff 65 euro aftikken.
Reputatie 7
Badge +7
Hi destugge, ik heb meteen even met je meegekeken, je moet natuurlijk wel een goede service kunnen verwachten! Ik zie in de aantekeningen van de monteur dat hij een UTP-kabel heeft getrokken. De werkzaamheden die vermeld staan in dit topic voert de monteur graag voor je uit en zijn helemaal kosteloos! Wil je de apparatuur graag op een andere manier aan laten sluiten? Bijvoorbeeld door de UTP-kabel door een loze leiding en/of naar boven te trekken? Dan betaal je hiervoor een meerprijs. Op onze website vind je een overzicht van de tarieven. Het meerwerk wordt uiteraard wel altijd van te voren met je besproken!
Het gaat om de dingen die niet zijn gedaan,laptop aansluiten op internet,WiFi check in en rondom huis ,email instellen .
Reputatie 7
Badge +7
Hi destugge, ik heb je feedback doorgestuurd naar onze installatiepartner Guidion, zij nemen contact met je op om dit netjes af te handelen! Excuses voor het ongemak!
Reputatie 1
Zodra het modem-pakket wordt verstuurd (aantal dagen voor Guidion monteur langskomt), is op My T-Mobile Thuis dan een 3S code van PostNL te zien waarop je de zending kan traceren? Of verstuurd T-Mobile met een andere koerier en is daar tracen niet mogelijk? Ik begreep dat de zending altijd aangetekend verstuurd wordt zodat het niet bij de buren terecht komt....
Reputatie 7
Badge +10
Het word verzonden via PostNL Voor het in ontvangst nemen is een handtekening en ID voldoende. iemand anders kan hem dus ook afhalen als deze de juiste 3s code heeft.
Reputatie 1
Het word verzonden via PostNL Voor het in ontvangst nemen is een handtekening en ID voldoende. iemand anders kan hem dus ook afhalen als deze de juiste 3s code heeft.

Maar deze 3S code wordt dus niet naar klant verstrekt zodra het pakket verzonden wordt?

Dan nog iets: ik verneem op het Tweakers.net forum dat nieuwe glasvezel klanten vanaf 1 september geen Draytek router meer ontvangen maar een mediaconverter met Huawei modem, de HG659. Hoe zit dit? En wat ga ik ontvangen? Ik heb namelijk gisteren zelf een TP Link mediaconverter aangeschaft omdat ik mijn eigen router wil blijven gebruiken. Kan 1 van de webcare medewerkers van T-Mobile Thuis hier op reageren?
Reputatie 7
Badge +10
Het klopt dat vanaf 1 september de Draytek niet meer ingezet gaat worden voor nieuwe klanten. de HG659 word het standaard modem voor DSL en glasvezel. wat jij krijg weet ik helaas niet, dat zal iemand van webcare voor je na kunnen kijken.
Reputatie 1
@Sander zou jij hierop kunnen reageren of klanten zoals ik nu de oude Draytek router of de nieuwe Huawei router ontvangen?

@Hidden.nld wordt de 3S code nu wel of niet verstrekt via My T-Mobile thuis zodra het pakket bij PostNL weggaat?
Reputatie 4
Badge +2
@Soundwork008 Sander is even afwezig, maar ik beantwoord je vraag graag! Ik kan me voorstellen dat je dit wilt weten, dus ik heb jouw bestelling gecontroleerd. Omdat de bestelling in augustus is geplaatst, ontvang jij de Draytek Vigor 2132. De TP Link komt dus alsnog van pas.
De monteur is vandaag langsgeweest maar hij heeft de kabel niet langs de plint gelegd. Het ligt hier gewoon door de woonkamer. En ook de WiFi op de 2e verdieping is zeer slecht. Moest de monteur beide zaken niet regelen?
Reputatie 5
Badge +3
Hi MarfD,

Welkom bij T-Mobile Thuis! Ik help je graag met jouw vragen. De monteur doet de volgende werkzaamheden bij een installatie:

 • Het modem ophangen en aansluiten
 • De Wifi-verbinding activeren en beveiligen
 • 1 computer of laptop aansluiten (bedraad of via Wifi)
 • T-Mobile Thuis e-mail instellen
 • 1 TV aansluiten op de Interactieve TV Box en instellen
 • De Interactieve TV Box verbinden via UTP-kabel met het modem
 • 1 telefoontoestel aansluiten
 • Meegeleverde UTP- en telefoniebekabeling op of langs de plint wegleggen met spijkerclips (max. 15 meter)

De Wifi wordt dus door de monteur geactiveerd, niet getest op de tweede verdieping. De kabel wordt tot maximaal 15 meter langs de plint gelegd. Hoe zit die afstand bij jou? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag voor je!
Reputatie 2
Beste, bijgevoegd foto van mijn 'aansluiting'. Doet de monteur dit ook aansluiten?

Zoja, hoe kan ik een monteur laten komen en wat zijn de kosten?
Zonee, hoe annuleer ik mijn bestelling?

Met vriendelijke groet,
Wouter de Vries

Reputatie 2
Reeds voor elkaar!
Reputatie 7
Badge +6
Hoi @Bust3R,

Top dat je hier voor de installatie al onderzoekt! En nog groter compliment als het inmiddels al is opgelost! Dit ISRA-punt behoeft nog wat aanpassingen. Je kunt aderpaar kiezen en ons modem aansluiten, maar volgens mist er een kleur. In zo'n geval hebben we dan de netwerkbeheerder nodig om het aansluitpunt te controleren. Kun je ons vertellen hoe het bij jou opgelost is?
Hi,

I got a T-Mobile subscription to get internet at home (50Mbps). According to the letters from T-Mobile the connection should have happened today (March 6th, 2019). I have seen the intallation video se eral times and I have followed the installation instructions carefully. Although I used to have an internet connexion with Ziggo (via coaxial cable), I located an ISRA (wandcontactdoos) in my meterkast.

The Huawei modem turns on and after a while the WiFi LED goes green. The WAN and Internet lamps remain off. Thus, I can connect via WiFi to the modem but I don't get any internet connection (as expeted).

Could you please confirm that my internet connection is active? Can you help me to get this problem solved?

Kind regards
Reputatie 4
Badge +2
Hi @sturm314, thanks for reaching out to our Community! I'm sorry that the installation did not go as planned. Luckily I can see that you've already contacted the customer service. Our technical support looked at the issue and immediately made sure that grid operator KPN will work on a solution. Our technical support will keep you updated!
Hallo
Ik bestelde thuis internet, het pakket kwam, alles gaat over ... maar ik kan nergens een telefoonaansluiting vinden
volgende week vrijdag 03-04-2019 wordt t mobile thuis glasvezel geinstaleerd . ivm verhuizing.
er is echter nog gen contact geweest met Guidion. gaat hier iets mis
Hallo,

Ik kan vanaf 25 april mijn modem aansluiten, maar alleen de power en wifi lampjes branden. WAN en internet lampjes doen het niet. Ik heb hier op het forum een post gezien van @sturm314 met hetzelfde probleem. De klantenservice van t-mobile al proberen te bellen, maar ik kom er niet door. Via Guidion een monteur proberen in te plannen maar die kan pas op 6 mei komen. Dit is te laat, ik kan niet 6 dagen zonder internet zitten. Graag z.s.m. een reactie.

Reageer