Beantwoord

Huidige router vervangen door eigen router Orbi

  • 21 juli 2018
  • 2 reacties
  • 2583 Bekeken

Kan ik mijn huidige router vervangen door een eigen router Orbi? Icm tv thuis.

Zo ja weet iemand hoe?
icon

Beste antwoord door Brian 26 juli 2018, 09:39

Hi B.donkersloot, dat kan zeker! Je hebt eigenlijk twee mogelijkheden, je kan je eigen router achter ons modem zetten en de router dan gebruiken als Wifi punt. Dit is redelijk éénvoudig en daar lees je hier meer over.De tweede optie is om geheel je eigen modem aan te sluiten maar dit ondersteunen we officieel niet en het is dan niet meer mogelijk om gebruik te maken van de VOIP dienst. Wil je toch liever je eigen modem gebruiken? Dan vind je hier hoe je dit kan doen.
Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +8
Hi B.donkersloot, dat kan zeker! Je hebt eigenlijk twee mogelijkheden, je kan je eigen router achter ons modem zetten en de router dan gebruiken als Wifi punt. Dit is redelijk éénvoudig en daar lees je hier meer over.

De tweede optie is om geheel je eigen modem aan te sluiten maar dit ondersteunen we officieel niet en het is dan niet meer mogelijk om gebruik te maken van de VOIP dienst. Wil je toch liever je eigen modem gebruiken? Dan vind je hier hoe je dit kan doen.

Sinds een maand ben ik ook klant bij T-mobile en flink zitten stoeien met de instellingen om achter het T-mobile ruoter mijn eigen Orbi RBK50 als eigen router werkend te krijgen. Het internet was geen probleem, gewoon een UTP kabel van de Zyxel naar de Orbi en out of the box werkte dat meteen. Het tv kijken werkte echter niet en de T-mobile helpdesk kon ook de tv kastjes niet zien. Mijn opstelling in volgorde van binnenkomst van glasvezel in huis: 1. T-mobile media ontvanger 2. Zyxel router van T-mobile. Gewoon out of the box. Ik heb alleen de WIFI uit gezet. 3. ORBI RBK50 (hangt op de 1e verdieping)hier heb ik de volgende apparaten in geplugt 3a RBS50 (staat in de woonkamer) 3b Oude Netgear r8000 x6 in Access point stand (staat op zolder) 3c UTP aansluiting voor de studeerkamer 3d NETGEAR GS108E-100PES ProSAFE plus 8-poorts Gigabit-switch. Hier heb ik de UTP aansluitingen naar woonkamer, slaapkamer etc in zitten en mijn NAS. Bij de UTP aansluiting in de woonkamer heb ik een D-Link domme switch ingeplugd waar het TV kastje van T-mobile in zit. Tot vanavond lukte mij het niet om het TV signaal door te krijgen naar het TV kastje. Na wat uitzoekwerk (lange UTP kabel en verschillende configuraties proberen) wist ik dat de Orbi dit signaal niet doorgaf. Helpdesk T-mobile begreep het ook niet en wist geen oplossing. In eerste instantie zagen zij het tv kastjw ook niet als het direct ingeplugd was in de Zyxel. Later zagen ze hem wel maar konden hem niet uitlezen. Na een paar dagen het probleem met rust gelaten (weet niet of T-mobile aan de achterkant nog iets gedaan heeft)(communiceren is niet hun beste vak) vond ik vandaag een optie in de instellingen van de Orbi waarmee ik het probleem heb opgelost. Dus zonder allemaal VLaN's in te stellen. In de instellingen, bij installeren en dan WAN instellen staat een optie IGMP-proxy uitschakelen. Deze staat standaard aangevinkt waardoor deze optie dus uit ataat. Als je deze aanzet (vinkje weghaalt) en je zet je tv kastje even uit en weer aan dan werkt het bij mij nu wel! YES! Nu kan ik mijn hele netwerk gewoon via ORBi laten beheren inclusief de parental controle van Circle én TV kijken. Morgen ga ik het tweede tv kastje installeren in de slaapkamer. Hopelijk lukt die nu in 1 keer.

Reageer