Kan ik draadloos TV kijken via powerline of Devolo's?

  • 8 February 2017
  • 13 reacties
  • 38755 Bekeken

 

T-Mobile biedt superscherpe digitale televisie. En daar zijn we trots op. Die hoge kwaliteit willen we dan ook kunnen garanderen. Als je een TV signaal draadloos verstuurt, dan zijn er vele factoren die invloed hebben op de snelheid van de verbinding. Daarom is er gekozen om een bekabelde verbinding voor te schrijven. Er wordt dan ook een internetkabel (ook wel UTP of ethernetkabel genoemd) van 15 meter bijgeleverd.

Adapters
Het staat je vrij om iets anders uit te proberen. We kunnen je toch niet tegenhouden! Je kunt bijvoorbeeld powerline adapters of Devolo's gebruiken. Dan heb je één adapter bij het modem die het signaal in je stroomnetwerk stuurt en één adapter bij de TV die dit signaal er weer uithaalt. Je hoeft dan geen kabel te trekken, je hoeft alleen maar een stopcontact in de buurt te hebben. Onze TV Boxen werken niet via de Wifi-signalen vanaf het modem. Helemaal draadloos is dus geen optie bij ons.Zo kunnen de adapters er uitzien: Verstoord beeld?
In sommige gevallen blijkt dat deze adapters instabiel zijn. De kwaliteit van je electriciteitshuishouding is natuurlijk van grote invloed. Dan kan het zijn dat je blokken in beeld krijgt. Stel dat je een storing met de adapters hebt, check het dan met een kabel die direct is verbonden met het modem (in poort 3 of 4!). Blijft de verstoring, dan ligt het niet aan de adapters. Dan kun je via deze pagina verder onderzoeken wat er aan de hand is.

Een tweetal tips als je toch powerline adapters gebruikt

  1. Zet de adapters op dezelfde stroomgroep, dit zorgt voor een stabiele verbinding.

  2. Een hele gekke tip maar hij werkt echt: Plaats één powerline adapter in bij je modem en plaats de andere, die je bij je TV wilt plaatsen, op zolder of zo ver weg als mogelijk. Dan laat je de adapters verbinding maken door de resetknop (onder of achterop de adapters) voor 10 seconden ingedrukt te houden. Zodra de verbinding is gemaakt, verplaats je de powerline adapter van zolder naar je TV. Hierdoor creëren de adapters een sterkere verbinding, waarschijnlijk door de lange afstand waarop je ze calibreert.


13 reacties

Hoi,

Na de overstap van kabel naar Vodafone/T-mobile hebben we geen UTP-aansluiting bij de TV.

Ik heb geprobeerd de CAI te vervangen voor UTP, maar de CAI zit muurvast. Dus de TP-Link TL-PA4010p aangeschaft.

Binnen ons blok hebben de buren ook een powerline adapter, en dat veroorzaakt ontzettend veel haperingen. Soms wel 20 seconden beeld eruit, niet fijn bij films en series.De truc om de adapters naast (of zelfs in!) elkaar te laten pairen moet wel, want ze vinden elkaar anders überhaupt niet. De fysieke afstand is slechts 5 meter, zit op dezelfde groep en ik heb een firmware-update gedaan, instellingen geprogrammeerd. Dat scheelt al wel, maar het blijft niet te doen.

Mijn buren hebben hetzelfde gedaan (pairen, firmware; alleen ander merk).Alsnog UTP-kabel trekken kan niet zonder dat ik de hele keet verbouw.Ik wil dus draadloos interactief (pauzeren, begin gemist, etc.) TV kijken. Is dat mogelijk?

Een aparte wifi-router na de TV-poort bijvoorbeeld. Zijn daar eisen aan verbonden (minimale snelheid, netwerktype, ontvanger).Googlen op draadloos levert juist alleen maar powerline-adapters op.

Alvast bedankt!
Reputatie 7
Badge +6
Hoi ZOAB, welkom op het forum! :DPowerline adapters werken inderdaad niet bij iedereen even goed. Daarom geeft T-Mobile ook aan om een bekabelde verbinding te gebruiken. Alleen dan kunnen we de kwaliteit garanderen. Het staat je echter wel vrij om iets anders uit te proberen. Het is dus even puzzelen wat bij jou het beste werkt. Aangezien je nog wel een coax-kabel hebt liggen, kun je overwegen die te gebruiken in combinatie met Moca-adapters. Let wel: T-Mobile ondersteunt dit niet, het is dus op eigen risico.Succes met de puzzel. Ik hoop dat er een mooie oplossing komt!
En toen? Is het je nog gelukt? Ik zit met hetzelfde probleem namelijk!
Hallo, wij zijn gewend om draadloos tv te kijken en wij gaan binnenkort over naar t-mobile. Kunnen we dat bij jullie ook? Of moet er een kabel aangesloten worden door de monteur?
Reputatie 7
Badge +6
Hey martinge20, ik heb jouw vraag hieronder geplaatst. Volgens mij wordt jouw vraag hier heel genuanaceerd beantwoord. 🙂
Goedemiddag, sinds 16 november ben ik aangesloten bij T Mobile Thuis. Ne heb ik voor de televisies boven in de slaapkamer een tweede en een derde box genomen. Nu is mijn vraag: kan dit ook draadloos gemaakt worden met de draadloze verbindingset van KPN?Met vriendelijke groet,

Lida
Reputatie 7
Badge +8
Hi Lida, allereerste van harte welkom bij T-Mobile Thuis! Of de draadloze verbindingset van KPN werkt is een goede vraag. 🙂 Als deze niet aangepast zijn door KPN om alleen met hun eigen modem/netwerk verbinding te maken zal dit zeker werken. Proberen kan zeker geen kwaad! Laat je nog even weten of het gelukt is? Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig! 😉
Hoi Brian,inmiddels heb ik de devolo 550 starterskit gekocht dit werkt tot nu toe perfectGroetjes,

Lida
Reputatie 7
Badge +8
Hi Lida, top, goed om te horen! Veel kijkplezier en als je nog vragen hebt stel ze dan gerust!
Hi Lida, allereerste van harte welkom bij T-Mobile Thuis! Of de draadloze verbindingset van KPN werkt is een goede vraag. 🙂 Als deze niet aangepast zijn door KPN om alleen met hun eigen modem/netwerk verbinding te maken zal dit zeker werken. Proberen kan zeker geen kwaad! Laat je nog even weten of het gelukt is? Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig! ;)Ben pas overgestapt naar T-Mobile Thuis en geen kabels door het huis maar nog de oude KPN draadloze verbindingsset.....die werken perfect....overal wifi en de box geeft perfecte TV zenders weer.
Reputatie 7
Badge +8
Hey Diana, bedankt voor de informatie, good to know! 🙂
Reputatie 1

Hallo, wij gebruiken de Devolo 650 verbindingsset via het elektriciteitsnetwerk. Dat werkt met T-Mobile ook prima. Handmatig pairen hoeft trouwens niet met Devolo, het is plug & play. 

 

De conclusie is dus dat als je al een draadloze utp verbinding met je oude provider gebruikte dan zal het ook met T-Mobile werken, anders weet je het niet zeker en kom je alleen door te proberen erachter.

Reputatie 1

En het is dat ik die Devolo al had, anders had ik voor 100 euro een utp kabel naar boven laten trekken, want Devolo is vrij prijzig.

Reageer