Beantwoord

Snelheid valt terug naar oude snelheid na upgrade

  • 29 November 2021
  • 2 reacties
  • 83 Bekeken

Reputatie 5

Hi T-Mobile Thuis team,

Gisteren heb ik onze verbinding geüpgraded van 100Mbps naar 1000Mbps. We kregen altijd al 200Mbps binnen ondanks het 100Mbps abonnement. Het vreemde is dat de verbinding nog regelmatig terugvalt naar de oude snelheid (200Mbps). In onderstaande grafiek is dat goed te zien (bekabeld aangesloten).

Ik heb het modem + de mediaconverter 2x opnieuw opgestart - in de grafiek zie je 1 van die herstarts in de dip naar 0 richting het einde. Na de herstart gaat het weer richting the 1000Mbps maar daarna valt het weer terug.

We zitten in oud-Vodafone Thuis gebied sinds 2012 (ODF). Modem is recent vervangen door een mediaconverter + Zyxel, dus dat is allemaal gloednieuw. Interne poorten geven allemaal 1000M aan.

Hebben jullie een idee wat dit zou kunnen zijn? Alles is bekabeld aangesloten voor deze test. Kan er eventueel een lijnmeting worden uitgevoerd?

Alvast bedankt!

icon

Beste antwoord door DennisAmeling 29 November 2021, 16:26

Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

2 reacties

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @DennisAmeling 

Zou je misschien verspreidt over de dag eens wat speedtesten kunnen doen met een laptop bijvoorbeeld direct op het modem aangesloten met de Ookla speedtest app?

Eventueel kan je het ook eens vergelijken met een speedtest in veilige modus zodat je alle factoren minimaliseert die mogelijk je snelheid beïnvloeden.

Reputatie 5

Probleem gevonden! De grafiek komt van een Synology die een cloud back-up aan het draaien is. Tussen de Zyxel en de Synology zat nog een router (Netgear R7800) die in AP/switch mode staat. De R7800 verslikt zich blijkbaar in de hoge snelheden (lijkt vaker voor te komen) waardoor de snelheid steeds terugviel. Nu rechtstreeks op de Zyxel aangesloten en constant op de goede snelheid.

Dank @Waqqas voor het meedenken :thumbsup_tone2: