Beantwoord

Glazvezel instabiel en download perstatie erg traag.

  • 15 September 2021
  • 10 reacties
  • 225 Bekeken

Hi,

Vandaag is er bij glasvezel geactiveerd. Echter de verbinding is zeer instabiel. Ik heb dit op verschillende manier getest dus bekabeld direct op de Huwawei modem van Tmobile en ook WiFi. Het navigeren op het web gaat met schokken , in die zin dat verbinding wegvalt en na handmatig verversen weer alles laadt. Het bijzondere aan deze situatie is ik letterlijk niets heb aangepast aan het interne netwerk, dat prima functioneerde op (koper 100mbit/30mbitup) net voordat de monteur van  Guidion de oude modem aansloot op de glasvezel verbinding blijkt de verbinding zeer instabiel te zijn. Ter illustratie een opname onderstaand. Dit is een direct bekabelde verbinding tussen de Tmobile Huwawei modem en een 4K Apple TV. Zie hoe onstabiel de download verbinding is, valt terug na nagenoeg 0. Ik deel de 4G lijn van mijn smartphone abonnement (laptop) op dit te posten op het forum. Een opname van een willekeurige testmoment. 

https://photos.app.goo.gl/GMY9Jgw62UGfpJreA (Google Photos link met video fragment)

De glasvezel verbinding zou 1000 mbit down/up kunnen. Tmobile ik begrijp dat het vaak theoretische berekeningen zijn . Maar jullie koperlijntje was toch stabieler en in deze context 99x sneller. 

mvg,

 

Adnan 

 

icon

Beste antwoord door Sander 18 September 2021, 17:21

Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

10 reacties

Reputatie 7
Badge +13

Goedemiddag @AdnanatTMobile, van harte welkom op de Community!

Het lijkt erop dat jouw Media Converter offline gegaan is vanwege een externe boosdoener. Ik heb onze specialisten erop gezet en zij onderzoeken momenteel waar het door komt, sorry voor het ongemak! 

Mijn collega's van de Klantenservice hebben ook al jouw case doorgezet naar de techneuten zodat er met argusogen naar gekeken kan worden. Het lijkt erop dat het ontstaat in de wijkcentrale, dat betekent dat het probleem in ieder geval waarschijnlijk niet binnenshuis ligt. 

Houd er alsjeblieft, hoe lastig ook, rekening mee dat de huidige verwerkingstijd bij onze techneuten rond de vier tot zes dagen bedraagt. Ik doe er wel alles aan om ervoor te zorgen dat je sneller geholpen wordt, maar garanties kan ik niet geven, sorry.

Kun je in de tussentijd uit de voeten met een 4G-verbinding? Maak jij thuis toevallig gebruik van een T-Mobile simkaart (prepaid of abonnement)? Zo ja, dan kan ik je enigszins tegemoetkomen met een Unlimited Internet voucher zodat je de komende dagen onbeperkt online kunt blijven via mobiele hotspot op laptop en PC. Is dat een ideetje?

Hi Jason,

Ik heb inderdaad contact gehad met de klanten service dus wacht dat deel even af. Ik zie vandaag dat de glasvezel kastje nu rood knippert het lampje met aanduiding ‘LOS’ . Gisteren was dat niet het geval. Dus wellicht dat dit aan het ticket nog toegevoegd kan worden.

 

ik heb inmiddels dus ook een unlimited periode op mijn huidige abbo via Tmobile  , echter heb ik een e-Sim op mijn iPhone ,  niet zo handig omdat mijn telefoon ook voor het gezin als hotspot moet gelden met werk schooltijden werkt dat niet. Dus prima op korte termijn. Ik hoop echter dat ik maandag weer gewoon online ben thuis . Als het langer duurt wil ik dat graag weten dan schaf ik een prepaid kaart aan en gebruik een ander toestel .

 

mvg,

 

Adnan

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @AdnanatTMobile

 

Bedankt voor de uitleg en toevoeging! Ik heb inmiddels een update. We hebben een monteur aangestuurd om de situatie binnenshuis te controleren. Deze afspraak staat gepland voro dinsdag. Mogelijk kan deze toch een aanpassing doen om de verbinding te herstellen. Laat je weten wat de uitkomst van de monteur is? Dan houden wij het aan deze kant in de gaten!

Hi,

 

Vandaag is de monteur geweest. Kastje is vervangen en vertoont zelfde symptoom. Het zou waarschijnlijk liggen aan een 'breuk’ of aansluiting bij KPN. Dus weer naar het volgende loketje. Inmiddels 8 dagen verder,  delen van hotspot via met telefoon met het gezin (als ik weg moet geen internet). We werken beiden thuis, kids gaan naar school en doen hun huiswerk ook digitaal. Als het product niet af is, of men wil marktaandeel winnen prima. Echter denk ook na als je de klant tussen jullie en in dit geval KPN valt. Thuis werken (is nog steeds de norm voor velen), dus een fallback scenario met een Mifi punt in bruikleen ofzo had de overgang  werkbaar gemaakt.

 

Met "we geven umlimtted voucher" kom je er niet (juridisch vast wel), wat dat betreft verdienen jullie 1 ster voor deze dienst. Uitrol zonder werkbare falback

 

Samenvatting: Ik zal dus een Mifi punt aanschaffen  (80 euro) vandaag en prepaid sim van TMobile (10euro). Dus 90 euro out of pocket terwijl ik een dienst afneem bij jullie ,sterker nog meerdere diensten.  

 

Kan ik in ieder geval even verder met "we geven je toch umlimtted voucher voor 7 dagen". 

 

10 jaar klant. En btw niet gericht aan de moderators hier, jullie komen vast om in de issues omtrent glazvezel. Wel frustratie geuit naar die 'hippe roze broek product managers' .

 

mvg,

 

Adnan 

Reputatie 7
Badge +13

Hoi @AdnanatTMobile, sterk en moedig dat je jouw verhaal doet op de Community! 

Ik ben het helemaal met je eens dat er een fallback scenario/noodoplossing moet zijn en daarom hebben we in ieder geval de Unlimited Internet vouchers waarmee we gedupeerden de optie bieden om via hotspot online te blijven. Het zou helemaal super zijn als we ook nog eens gebruik konden maken van 4G voor Thuis routers bij uitzonderingen/verbindingsproblemen, maar zover zijn we nog niet. 

Jouw feedback hierin nemen we zeker wel mee, net als alle feedback en ik hoop dat we die ene ster spoedig omhoog kunnen trekken - vooral zodat jij een meer werkbaar alternatief hebt en fijn kunt werken met onze diensten.

De netwerkmigratie gaat soms nog gepaard met issues en in dit geval ben jij daar de dupe van, sorry voor dit euvel.

Elke service- en productwerknemer zorgt er bij T-Mobile Thuis voor dat jij een bepaalde ervaring hebt, zij het met de service, zij het met de producten. Ik vind het zeer schappelijk dat je aankaart dat het niet aan de moderators gericht is, dit nemen we echter zeker wel ter harte want wij kunnen er allemaal voor zorgen dat jouw ervaring verbetert en dat dient op elk front, met elke feedback te gebeuren. Nogmaals bedankt daarvoor en ik zal oprecht proberen jouw case wat extra vaart te geven, maar kan daarin jammer genoeg geen garanties bieden.

Indien ik je in de tussentijd nog kan helpen, laat het me weten, dan beloof ik dat het ik zo snel mogelijk voor je oppak.

Hi,

Een update, inmiddels werkt de verbinding weer en kan ik weer ‘normaal’ internetten. Bedankt voor de support. En ik reageer zelden af op eerste of 2de lijn , die doen gewoon hun werk. Worden de dagen dat ik geen internet heb gehad verrekend in de maandkosten? Of was de 4G oplossing de surrogaat hiervoor? 

Nee hoor, de 4G oplossing is geen surrogaat voor de thuis uitval, je hebt gewoon recht op vergoeding, nou ja vergoeding, niet betalen van de dagen dat je geen verbinding had en @Jason kennende gaat die dat als die dit leest netjes in orde maken voor je, dat moet nog steeds handmatig.

Reputatie 7
Badge +20

Hallo @AdnanatTMobile 

Hier staat uitgelegd op welk bedrag je recht hebt en hoe ze dat berekenen.

https://www.consumentenbond.nl/internet/geld-terug-bij-netwerkstoringen

Prima, ik wacht reactie @Jason af , en loop anders de route door die @Waqqas voorstelt. 

Reputatie 6
Badge +6

Hi @AdnanatTMobile , super dat alles weer werkt! Mijn collega @Jason is lekker aan het genieten van het weekend, dus ik pak het vandaag voor je op. De netwerkmigratie moet eerst nog door de technische dienst afgerond worden in het systeem. Daarna kan ik de vergoeding voor je in orde maken vanaf 15-9 dat Glasvezel niet werkte tot wanneer het weer werkte 24-9. Ik verwacht dat dit morgen geregeld wordt. Ik houd het voor je in de gaten! Wanneer ik de vergoeding heb aangemaakt, ontvang je hiervan een bevestiging per e-mail.