Beantwoord

4g mifirouter

  • 10 June 2021
  • 5 reacties
  • 108 Bekeken

Ik werk met een nieuwe laptop op een nieuwe 4g mifirouter. Beiden een jaar oud. Ik heb Kaspersky total security op mijn laptop met vpn. Ik merk vaak dat er zaken niet kloppen en krijg meldingen failed to connect to kaspersky. Mijn vpn werkt nooit en daar krijg ik constant meldingen van binnen. Ik kan geen e-mail ontvangen. Als ik mijn laptop aanzet en me aanmeld met mijn wachtwoord krijg ik een melding ‚verzenden‘  zodra ik enter toets. Ik heb contact gehad met de klantenservice en een netwerkspecialist kan alleen hier reageren.

De klantenservice kon vandaag opeens bij het zoeken naar mijn abonnementen geen gegevens  daarvan vinden als er op adres gezocht wordt. Ik heb 4 abonnementen.

Ik weet dat het SS7 protocol op het 4g netwerk lek is. Als criminelen met een pineapple het 4g netwetk afstropek zien ze precies wie zich met welke sim naam en device zich aanmelden. Gaarne een netwerkcontrole en jullie eigen systemen ook controleren.

 

Marie Luise

 

 

 

 

icon

Beste antwoord door Hajar 16 June 2021, 10:09

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Hi @MLFortes 

Heb je verder wel een goede netwerkverbinding thuis? Wij leveren namelijk alleen een internetverbinding. Als je alleen problemen ervaart met VPN dan kun je het beste contact opnemen met de provider van je VPN. Ik heb dit ook bij een netwerkspecialist laten checken en die geeft hetzelfde aan. 

Ik hoop dat je zo verder komt.

Reputatie 7
Badge +17

 

 

Ik weet dat het SS7 protocol op het 4g netwerk lek is. Als criminelen met een pineapple het 4g netwetk afstropek zien ze precies wie zich met welke sim naam en device zich aanmelden. Gaarne een netwerkcontrole en jullie eigen systemen ook controleren.

In LTE netwerken wordt gebruik gemaakt van het protocol Diameter. SS7 is voor vaste (voice) netwerken in gebruik. Een man in de middle attack is niet mogelijk om zo jouw simkaart gegevens te ontfrutselen.

Het heeft verder ook niets te maken met het feit dat je via een mifi router geen VPN kunt opzetten. Rare meldingen van je laptop over “verzenden” kan ook niet worden aangestuur door het mobiele netwerk. Wellicht heb je wat malware op je laptop gekregen.

Een passage uit het handboek voor wireless security, user vulnerabilities:

As a wireless usee is vulnerable to unauthorized data access, traps/imposters and desinformation the user must be protected from abuse by third parties and from the part of the serving SPNs. Given a rising part of the M2M communications and the wish for infrastructureless communications, the userdevice is also vulnerable to attacks by orher devices involved in the provision of the consumed services (imposters, datamodifications, data sniffing, mitm) and by devices consuming services provided by the user device (denial of service, abuse)

connected to multiple interfaces over several providers the device is naturally multi homed. It is potentially exposed to all attacks over the established connections, including malicious code, intrusion (viruses, spyware and worms) 

 

Marie Luise

Reputatie 7
Badge +17

 

Een passage uit het handboek voor wireless security, user vulnerabilities:

 Given a rising part of the M2M communications and the wish for infrastructureless communications, the userdevice is also vulnerable to attacks by orher devices involved

 

Jij gebruikt een 4G mifi router. Dat is niet gelijk aan een M2M device. De IP reeksen van mifi router datasims zijn dynamisch. Voor echte M2M toepassing wordt vaak een vast IP adres gebruikt wat daardoor makkelijker aan te vallen is (als je de reeks kent). Daarnaast zul je zien dat je geen PING kunt doen naar het publieke IP adres van jouw Mifi router. Er zit een NAT tussen de mobiele wolk en het internet. Als je al devices achter jouw Mifi router wilt bereiken zul je eerst een VPN / tunnel moeten opbouwen voordat b.v. een webserver of email server achter jouw mifi bereikt kan worden. Bij M2M is het dus vaak een vast IP adres en je kunt dan in de M2M router port forwarding doen.

Dus je bent echt wel veilig met de Mifi router, totdat je virussen binen haalt op een laptop/computer die van binnenuit aanvallen opzet. 

Nou een NAT hebben we niks meer aan met ipv4 en ipv6…..

Reageer