Vrije modem keuze: de kogel is door de kerk

  • 8 juli 2020
  • 3 reacties
  • 1212 Bekeken

Eindelijk heeft de ACM een besluit genomen, er komt in Nederland vrije modemkeuze.

 

Consumenten mogen hun eigen modem, router of mediabox, aansluiten op het netwerk van hun telecomaanbieder.

 

En het mooie is, is dat dit is vanaf het ISRA aansluitpunt of de FTU.

De telecomaanbieder is eigenaar van het ‘vaste netwerkaansluitpunt’ dat (vanuit het netwerk bezien) ligt aan het einde van de kabel die de aanbieder in de woning van de consument binnen heeft gebracht. Consumenten kunnen daarop een eigen modem, router of mediabox aansluiten. 

 

Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden, en wanneer we de instellingen van T-mobile kunnen verwachten voor het instellen van IPTV en VOIP op je eigen apparatuur.

 


3 reacties

Reputatie 7
Badge +17

hallo @readefries 

Je eigen router gebruiken kan al best lang bij T-mobile, je kan dan internet en IPTV via je eigen router laten lopen met de tv box van T-mobile natuurlijk enkel is het nog niet mogelijk om T-mobile telefonie via je eigen router te laten verlopen omdat die gegevens nog niet worden vrij gegeven.

Je hebt de keuze uit de T-mobile modem vervangen zonder telefonie van T-mobile of samen met de T-mobile modem je eigen router gebruiken en telefonie via de T-mobile modem laten verlopen.

zie dit topic bijvoorbeeld.

Dat het kan klopt wel, maar T-mobile zou m.i. wat meer ownership hierin mogen nemen door b.v. een duidelijke pagina te maken waar alle instellingen te vinden zijn. Ik vind dat KPN dit heel goed doet, al is de motivator voor KPN anders. 

Reputatie 1

Hier ook te lezen.

https://tweakers.net/nieuws/169482/acm-vrije-modemkeuze-treedt-waarschijnlijk-in-2021-in-werking.html

 

Reageer