Beantwoord

geen signaal op glasvezel lijn


Ik zou vanaf dinsdag een werkende internet moeten hebben maar tot op heden nog niks nu blijkt dat er geen signaal op de glasvezel lijn zit 

Nu was mij wel belooft zodra ik alles binnen had dat ik alles kon laten aansluiten (glasvezel)  maar nu blijkt dat ik geen signaal door krijg donderdag 23 april komt gidion alles aansluiten maar dat Is al gedaan maar Is er donderdag wel mijn lijn klaar of moet dat doorgeven worden aan kpn zodat gidion alles kan na kijken ik heb geen zin om dan nog langer te wachten

icon

Beste antwoord door Sander 18 April 2020, 17:15

Bekijk origineel

26 reacties

Reputatie 6
Badge +2

Hey @wjoosten,

Top om te lezen dat alles nu naar behoren werkt, goed nieuws! Wanneer ik nu naar je abonnement kijk dan zie ik ook dat je abonnement netjes is afgemeld en je je Klantvoordeel hebt toegevoegd. 

Merk je ook al verbetering qua snelheid? Bekabeld zou je netjes 100 Mbps moeten halen. Ik ben benieuwd hoe je deze snelheid hebt gemeten. Heb je dat bekabeld of via de Wifi getest? Dit omdat wij een stabiele bekabelde verbinding garanderen. De Wifi is afhankelijk van de bekabelde verbinding én kan tevens beïnvloed worden door externe factoren, bijvoorbeeld door de afstand tot het modem, een blokkade (muren) of een netwerk van de buren. Gaat dit om je bekabelde verbinding? Check dan eerst deze stappen. De meest voorkomende problemen zijn hiermee zo opgelost. Gaat het om je Wifi?

Hier op onze Community staan enkele hulpmiddelen die het bereik en stabiliteit van jouw Wifi verbeteren. Kijk hier voor de uitleg. Ik ben benieuwd wat het resultaat zal zijn!

Reageer