Beantwoord

Postcodecheck: 'glasvezel niet mogelijk' terwijl ik al 10 jaar glasvezel gebruik

  • 23 May 2018
  • 5 reacties
  • 793 Bekeken

Ik ben als Eindhovenaar momenteel nog klant bij ON (OnsBrabantNet), maar deze is overgenomen door KPN en binnenkort wordt mijn aansluiting blijkbaar omgezet naar KPN met hun crappy ExperiaBox. Daar heb ik geen zin in (en in Ziggo al helemaal niet), dus ik ben een beetje aan het rondneuzen naar een andere internet provider.

Ik heb sinds 2008 een heerlijk werkende 100/100 glasvezel verbinding, maar volgens de T-Mobile postcode check is er geen glasvezel mogelijk op mijn adres... ?
Terwijl de Reggefiber postcode check (op https://eindelijkglasvezel.nl/waar-glasvezel/) correct aangeeft dat ik wel al een glasvezel aansluiting heb.

Ik ben namelijk geïnteresseerd, jullie aanbod en prijzen zien er interessant uit, maar ik wil echt geen dsl aansluiting, maar een glasvezel aansluiting, zoals ik al jaren gebruik.
Is de T-Mobile postcode check abuis? Ik zie op het forum her en der terugkomen dat 'de T-Mobile postcode check leidend is', maar ik er niet 100% van overtuigd dat deze check de juiste informatie geeft in mijn geval.
icon

Beste antwoord door Brian 1 June 2018, 09:10

Bekijk origineel

5 reacties

Hoi,

T-Mobile gebruikt evenals KPN en de andere DSL aanbieders Fourstack. Volgens mij staat glasvezel er alleen binnen als het ook van KPN is. Misschien zou je nog even moeten wachten tot de aansluiting wel is omgezet.

Wat zegt fourstack? https://thd-fpi-info.fourstack.nl

Groetjes uit Maastricht,
Hallo benedikt,

Dit is het resultaat bij fourstack:

-----------------------
Actuele Beschikbaarheid
-----------------------
Wat Koper
Beschikbaar Ja
Distributiepunt(en) MDF
iTV 1 HD

Technologie Internet Snelheid
Koper/DSL 12 Mbit/s
Bonded Koper/DSL -


Wat FttH
Beschikbaar Nee
Distributiepunt(en) -
iTV -

Technologie Internet Snelheid
Fiber -


-----------------
Geplande upgrades
-----------------

Wat Koper
Planning 18-05-2018
Distributiepunt(en) SDF
iTV 2 HD

Technologie Internet Snelheid
Koper/DSL 100 Mbit/s
Bonded Koper/DSL -


Wat FttH
Planning -
Distributiepunt(en) -
iTV -

Technologie Internet Snelheid
Fiber -
Reputatie 6
Badge +2
probeer eens op de site van pricewise.nl als je daar de postcode ingeeft kan men ook meteen zien wat de werkelijke snelheid is op het woonadres, op basis afstand tot wijkcentrale zeker voor DSL is dat belangrijk.
de site geeft ook aan wat voor soort verbindingen er werkelijk actief zijn, er zijn nog meerdere sites zoals providercheck.nl of internetten.nl maar pricewise is een van de beste vaak beter dan van de providers zelf!
Reputatie 7
Badge +8
Hi Fibertron4000, goed om te horen dat je naar ons wil overstappen! Onze postcode check is zeker betrouwbaar, mogelijk leveren wij alleen niet bij jou in de buurt. Als je mij via een privébericht je postcode en huisnummer door wil sturen dan kijk ik het graag voor je na!
Reputatie 7
Badge +8
Hi Fibertron4000,

Bedankt voor je bericht. Ik heb het direct ingevoerd in onze systemen. Er is inderdaad op dit moment geen aanvraag mogelijk op jouw adres. Als ik het echter via Reggefiber aanvraag lukt het wel! Je geeft aan dat er al een werkende FTU in jouw huis aanwezig is. Het lijkt mij dan ook niet meer dan een formaliteit. Eentje waar nog wel een kort formulier ingevuld moet worden. Ik wil je vragen dit haalbaarheidsonderzoek van Reggefiber in te vullen en de uitslag aan mij toe wil sturen via Facebook of Twitter. Dan gaan we die formaliteit snel aanpakken! 😉 Als provider kan ik dat onderzoek niet in gang zetten, dat dient vanuit de klant gedaan te worden. Ik hoor dus graag van je, want we willen je graag verwelkomen! Win-win!

Reageer