Beantwoord

HD Voice Inter-connect met andere netwerken


T-Mobile ondersteunt HD Voice, mits je met een andere T-Mobile klant belt.

Bij KPN is het echter zodat je ook HD Voice hebt als je met een Vodafone klant belt, en omgekeerd.

Is T-Mobile ook bezig om HD-Voice netwerkoverschrijdend aan te bieden zodat we met KPN- en Vodafone klanten ook in HD-Voice kwaliteit bellen? Ik ben er redelijk aan gewend geraakt en vind de verstaanbaarheid met HD-Voice stukken beter dan zonder.

Alvast bedankt!
icon

Beste antwoord door Dave 7 August 2017, 16:51

Bekijk origineel

61 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @joerif,

Ik heb geen update voor je over deze functionaliteit, maar zoals aangegeven laten we het hier gelijk weten als we nieuws hebben. Ik zal ook nog even navragen bij Hajar of zij nog iets heeft gehoord op haar navraag.

Wanneer je overigens problemen ervaart kun je natuurlijk altijd een melding indienen op onze dekkingskaart, zodat dit door onze netwerkspecialisten nagekeken kan worden.

Als wij nieuws hebben laten we het weten en als je nog vragen hebt horen we het ook graag!

Reputatie 4
Badge +6

Is er al ondertussen wat meer bekend?

Vindt persoonlijk dat T-Mobile wel erg achterloopt in deze techniek.

Reputatie 7
Badge +17

Moderators gaven aan dat als er iets te melden was ze dit zouden posten. Zij kunnen dit niet versnellen, dus rustig afwachten totdat t-mobile een keer die nieuwe verbindingen bouwt. Zij zijn nu de grootste mobiele provider en je zou verwachten dat de nummer 2 en 3 wel met T-Mobile wil interconnecten met andere codecs. Maar dit kan ook soms een discussie zijn van wie de transcoding doet bijvoorbeeld. Dat kost namelijk geld om apparatuur en licenties in de lucht te houden.

Reputatie 4
Badge +6

Ben het niet echt met je eens @eric 

Iets wat al 3 jaar geleden is aangevraagd via het forum en nu nog steeds niet is gelanceerd is best jammer. 
Het is logisch dat mensen er naar vragen. 
Bel nu juist via whatsapp of facetime audio om mensen normaal te kunnen verstaan. 
Sommige hebben geen eens mobiel internet en dan moet ik wel bellen naar kpn of vodafone klanten met slechte kwaliteit. 
 

T-Mobile wil altijd  blijven innoveren en voorop lopen, maar op telefoongesprekken lopen ze dat helaas niet. 

Reputatie 4
Badge +6

Is er al een update, met betrekking tot Voice HD richting andere providers?

Ik ben hier ook nieuwsgierig naar. Ik ben erg blij met mijn T-Mobile abonnement. Zeer snel en stabiel internet. Echter de brakke belkwaliteit naar KPN en Vodafone vind ik echt onder de maat. Daar mag je meer van verwachten anno 2022 in mijn beleving. 
 

Ik begrijp ook dat dit niet in een maand geregeld is, maar we zijn nu al een paar jaar verder en er is nog geen enkel zicht op een oplossing, terwijl het via 3G wel in HD Voice kan naar KPN. 

Reputatie 4
Badge +6

@David Kan je hierin misschien meer duidelijkheid geven?

Reputatie 7
Badge +20

Hi allemaal,

Ik had graag een update gedeeld, maar er is nog niks over bekend en dus kan ik geen inhoudelijke reactie geven hierover. Als je problemen ervaart met het netwerk dan kun je een melding maken via onze dekkingskaart. 

Mochten we in de toekomst een update hebben dan delen we dat direct!

Hoi Allemaal, was aan het googlen en kwam dit topic tegen dat 4 jaar geleden is gestart. Erg jammer om te lezen dat T-mobile nog steeds geen HD voice ondersteunt, dit is voor mij echt een deal breaker om naar jullie mobiele netwerk over te stappen, de gesprekskwaliteit van HD Voice bij KPN, over alle netwerken klinkt gewoon vele malen beter, dat je niet meer anders wilt, als je dit eenmaal gewend bent. 

Ik vind dat jullie erg achter lopen wat betreft het door ontwikkelen van deze techniek en jullie concurrent een stap voor te blijven. Hopelijk komt hier snel verbetering in. 

Reputatie 7
Badge +17

T-Mobile ondersteund wel HD voice, maar dat alleen als je een mobiel nummer van T-Mobile belt. Die moet natuurlijk ook HD voice ondersteunen. Het enigste voordeel met KPN is dat HD voice werkt naar KPN en Vodafone nummers. Zodra je een T-Mobile nummer belt heb je dat ook niet.

T-Mobile is de grootste aanbieder in Nederland (meeste sims zitten op hun netwerk) dus de kans dat je wel HD voice belt is toch groot hoor!

Reputatie 3

Inmiddels 5 jaar later na het starten van dit topic ben ik ook wel benieuwd hoe concreet T-Mobile als grootste mobiele provider staat met de HD Voice richting andere providers. Ik had gister gesprekken waarbij een aantal via T-Mobile → T-Mobile en T-Mobile → KPN/Vodafone en naar de 2e moest ik me enorm inspannen om goed te luisteren. Zeker als je veel in calls zit en ook met andere T-Mobile gebruikers belt valt het nog meer op dat het verschil enorm is. Net alsof je belt met 1950. Het zou toch niet heel ingewikkeld moeten zijn om elkaars protocollen te ondersteunen? Deze zijn toch gewoon te implementeren? 

Reageer