Instabiel mobiel internet

  • 26 September 2023
  • 31 reacties
  • 743 Bekeken

Reputatie 1

Goedemiddag,

Na enkele jaren zeer tevreden te zijn geweest met mijn Tele2 unlimited is er van die tevredenheid niet veel meer over sinds de wijziging naar odido.

Er zou niets veranderen aan de bestaande abonnementen, echter is de snelheid van mijn 4g zeer instabiel.

Overdag heb ik soms een uitschieter naar 30 mbit download, maar veelal kom ik niet boven de 10 mbit uit met regelmatig een download van slechts 2 Mbit. Dit betekent dat het vrijwel onbruikbaar is geworden.

 

Nu zie ik het goedkoopste unlimited abonnement van odido van 27,50 per maand met een snelheid van maximaal 10 mbit.

 

Gezien mijn Tele2 unlimited abonnement van 25 euro per maand vermoed ik dat mijn snelheid is gelijkgetrokken met het goedkoopste abonnement van odido.

Upgraden naar een duurdere variant is niet mogelijk vanwege een lopend contract.

 

Dit zou betekenen dat ik tot ergens in 2025 25 euro per maand moet betalen voor een product waar ik vrijwel niets aan heb.

 

Een beetje zoeken op het net en ik zie dat veel meer mensen hetzelfde probleem ervaren.

 

Ik ben zaterdag al naar een odido shop geweest en daar kreeg ik een nieuwe simkaart, helaas zonder succes.

 

De chatbot helpt niet, alles al meermaals geprobeerd, zonder succes.

 

Aan mijn toestel ligt het niet, want doe ik de simkaart van mijn moeder in mijn toestel (andere provider) dan haal ik wel bruikbare snelheden.

 

De klantenservice bellen heeft ook weinig zin, sommige medewerkers, hoe goed bedoeld ook, lezen enkel een script op en zijn zeer moeilijk te verstaan.

 

Graag zou ik zien dat het probleem opgelost wordt, of ik de mogelijkheid krijg om mijn contract te ontbinden.

 

Deze kwestie heb ik tevens voorgelegd aan ACM consuwijzer, waarvan ik nog een antwoord verwacht.


31 reacties

Ik kom zelf dan bij T-mobile vandaan en ook voor ons (als ik zo om me heen lees) is het er echt alleen maar (enorm) op achteruit gegaan met de kwaliteit maar ook de service vind ik. Ik heb vorige week met de klantenservice gebeld en inderdaad die vertellen het standaard verhaal en begrijpen je frustratie zeggen ze maar vervolgens wordt de casus bij het technische team neergelegd (wordt gezegd) en zou je gecontact worden door hun. Tot op heden nog niets vernomen, ik betaal voor een bepaalde kwaliteit en service die wordt nu niet meer gehaald. Bij lange na niet vind ik, wij hebben hier met 4 abonnementen soms helemaal geen bereik. Dus zou een contract in mijn ogen kosteloos gestopt moeten kunnen worden. Nu weet ik niet hoe dit wettelijk vast gelegd is, dat is het uitzoeken waard. Maar niets van alles helpt wat ze aanbieden ook die kaart met dekking bekijken en de Bot al helemaal niet. Hoeveel mensen moeten er nog klagen voordat ze het ook erkennen, tot nu toe is het voornamelijk struisvogel politiek en wij betalen rustig door.

 

Reputatie 1

Vgens de dekkingskaart zou de dekking uitstekend zijn.

 

Ik heb overigens getest door pal naast een zendmast te gaan staan, dan haal ik een iets hogere snelheid, maar 200 meter verderop is het weer bagger. 

 

Het veelgebruikte excuus van drukte op het netwerk vind ik ook een non argument, wanneer het netwerk een beperking heeft moet men geen nieuwe klanten aannemen waardoor de hele groep van klanten een verbinding krijgt die niet stabiel is met snelheden gelijk een inbelverbinding.

Soms moet ik bijna lachen als ik een speedtest uitvoer.

 

Wat betreft het kosteloos opzeggen/ontbinden heb ik deze kwestie zoals aangegeven neergelegd bij de Autoriteit, ACM consuwijzer.

 

Wellicht is het een idee dat iedereen die tegen dezelfde problemen aanloopt dit doet. Uiteindelijk zou de autoriteit dan kunnen ingrijpen.

 

De steeds terugkomende riedeltjes volgens script kunnen we helemaal niets mee en is inderdaad struisvogel gedrag naar mijn mening.

Ik heb nu ook melding gemaakt bij de ACM.

We wachten maar weer af. Maar op dit moment alleen maar krekels en uilen vanuit Odido.

Reputatie 1

@Barry75  ik denk dat melding doen de enige manier is, vanuit odido lees ik tot nu toe alleen maar smoesjes, voor zover er überhaupt gereageerd wordt.

 

Met genoeg meldingen van mensen zou ACM kunnen gaan handhaven.

 

Voor mij zou nu de oplossing zijn om het contract te ontbinden wegens wanprestatie.

Dat heb ik bij Odido ook aangegeven dat wij (alle 4) kosteloos/boetevrij van ons contract af willen vanwege wanprestaties.

Geen reactie ontvangen tot op heden.

Reputatie 1

Dan is het even afwachten wat ACM ervan zegt.

Reputatie 7
Badge +9

Hi allemaal,

Wij kunnen jullie niet verder helpen totdat we dit probleem onderzoeken.  Ervaar je dit op een specifieke locatie of overal? Je kan ook een melding maken van je probleem zodat onze netwerkspecialisten dit verder kunnen onderzoeken. Als je naar onze dekkingskaart gaat en je postcode invoert en klikt op Meld en probleem dan kun je daar je probleem uitgebreid omschrijven zodat onze netwerkspecialisten dit verder kunnen oppakken. 

 

Reputatie 1

@Hajar van Odido 

 

Bedankt voor je reactie.

 

De dekkingskaart werkt bij mij niet, 403 forbidden, welke browser ik ook gebruik.

 

Wel vind ik het opmerkelijk dat de problemen bij zowat iedereen pas zijn ontstaan tijdens de naamsverandering.

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @KarelLoki 

De dekkingskaart werkt wel als je Google Chrome gebruikt of eerst uitlogt op de community en dan de dekkingskaart opent.

Reputatie 7
Badge +9

Hi @KarelLoki, wat apart dat de dekkingskaart op geen van je browsers werkt. Ik heb dit soms ook op een bepaalde browser, het verwijderen van je geschiedenis/cookies kan dit oplossen. Helpt dit ook voor jou?

En dan?

Dan zie je op de dekkingskaart, net zoals bij mij dat er dekking moet zijn. Ook al zou het er nu niet zijn, dan wordt er niet voldaan aan het tweezijdig afgesproken contract wat ik met T-mobile heb want ik en de rest van mijn gezin hadden dit probleem voor de fusie niet. En tot op heden nog steeds niet teruggebeld door de technische dienst. Voor mij voelt dit als klanten op een dwaalspoor brengen en ze aan het lijntje houden want dagelijk wordt er geld van contracten binnen gehaald.

Zwaar teleurgesteld.

 

Sinds Odido heb ik zeer onstabiele mobiele verbinding steeds. Met horten en stoten. Heb 2 dagen geprobeerd om verhaal te halen bij klantenservice. Die verbinden mij door naar de technische dienst, na eerst 25 minuten in de wacht te hebben gezeten. De technische dienst verbreekt de verbinding keer op keer. BEN NU WANHOPIG!!! Niemand lijkt mij te kunnen helpen. Hopelijk leest een medewerker van Odido dit want deze service is voor zo'n bedrijf gewoon beschamend!

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Barry75 en dan voer je - zoals mijn collega hierboven ook al aangaf - je adres in en klik je op een probleem melden. Vul de beschrijving in en dan pakt de juiste afdeling dit voor je op. Als er al een case voor je aan is gemaakt dan is het echt afwachten. Ik snap dat dat niet fijn is, maar dat is op dit moment alles wat je kunt doen. Ik had het graag anders gezien.

Hi @rogierbinnerts, niet fijn dat je verbinding onstabiel is en dat de verbinding met de technische dienst werd verbroken! Het probleem is bij ons bekend en de netwerkspecialisten zijn er nog mee bezig, dus het klopt dat anderen je op dit moment niet kunnen helpen, totdat het is opgelost. Als het kon had ik het natuurlijk direct zelf voor je opgelost, maar ik moet het afwachten en ik hoop van harte dat we snel met de oplossing komen. Mijn excuses voor het ongemak.

Reputatie 1

Na vanalles te hebben geprobeerd lukt het me nog steeds niet om het probleem in de dekkingskaart aan te geven, graag zie ik een andere manier om het probleem te registreren.

 

Opvallend was dat toen ik gisteren in Maasmechelen (België) was en gebruik maakte van roaming, ik een snelheid haalde van 50 Mbit en ook vol bereik had.

In de wijk hier zijn werkzaamheden aan de elektriciteit hoogspanningsmasten, deze komen uiteindelijk te vervallen en komen de kabels onder de grond te liggen.

 

Die werkzaamheden worden uitgevoerd door TenneT.

 

Nu weet ik dat er op sommige masten ook antennes staan. Echter wanneer een van de antennes hierdoor buiten gebruik zou zijn dan zal er een alternatief moeten komen, de kosten lopen immers door voor een product dat thuis vrijwel onbruikbaar is.

Im heb precies hetzelfde probleem sinds de naamsverandering. 

En we hebben een nieuwe router gehad omdat de vorige verouderd was. Alleen maar gedoe sinds die tijd.

Reputatie 1

Ik vermoed dat wanneer odido de snelheid voor de oude Tele2 klanten verhoogt het probleem is opgelost, het lijkt er namelijk op dat de bestaande klanten de snelheid hebben gekregen van het goedkoopste abonnement.

 

Dit lijkt me heel eenvoudig op te lossen.

Ik ben oude T-mobile klant. Sinds de nieuwe router en naamsverandering waardeloos. 

Reputatie 1

Nog steeds is er vanaf stabiliteit of een bruikbare snelheid geen sprake.

 

Wat betreft de dekkingskaart, het is gewoon haast overal rampzalig.

 

Ik ga deze week een ingebrekestelling opstellen, daarna de overeenkomst ontbinden.

Reputatie 1

Nog steeds is er vanaf stabiliteit of een bruikbare snelheid geen sprake.

 

Wat betreft de dekkingskaart, het is gewoon haast overal rampzalig.

 

Ik ga deze week een ingebrekestelling opstellen, daarna de overeenkomst ontbinden.

 

Ik heb helaas ook last van eenzelfde identieke probleem. Woon je toevallig ook in Utrecht Stad? Ik wel, en het is precies in de stad, in mijn woonwijk. Ik kom direct van T-Mobile. Helaas is de service na naamswijziging, nog slechter geworden dan Ziggo ooit heeft geboden. Ik start netjes een topic, om vervolgens van ene Hajar een bericht te krijgen, welke totaal niet ingaat op mijn probleem noch situatie; met een referentie naar eenzelfde website die niet eens werkt. Zo beroerd heb ik het nog nooit gemaakt. Het lijkt wel of ze automatische bots/AI hebben ingezet, om de naamswijziging te bekostigen hier. In plaats van een humaan, met empatisch vermogen danwel oplossingsgerichte service. Tevens is mijn vorige topic als ‘Beantwoord, beste antwoord’ bestempeld, waar ik het totaal niet mee eens ben. 

Ik ga hier waarschijnlijk een klachtencase van aanmaken, tevens zal ik de nodige officiële autoriteiten inlichten. In naam der wet is het verplicht je te houden aan hetgeen contractueel is afgesproken, tevens is humaan contact een wettelijke vereiste, en geen automatisch gegenereerd bericht van een BOT/Ai. 
 

 

Reputatie 1

@ACM 

Ik woon niet in Utrecht, mijn "top" service neem ik af vanuit Limburg. Vandaar ook dat dat hele dekkingskaart verhaal geen enkele zin heeft.

oala ik eerder aangaf, op advies van acm consuwijzer stuur ik een aangetekende brief waarin odido in gebreke wordt gesteld en de stap erna is ontbinden van de overeenkomst wegens wanprestatie en daarna ook nooit meer odido voor mij. 2,5 jaar lang geen enkel probleem gehad met Tele2, het wordt odido en de ellende begint.

 

Hieronder mijn meest recente speedtest. Hetgeen ik maandelijks voor betaal is gewoon vrijwel onbruikbaar.

 

En de adviezen zijn allemaal hetzelfde, melden in de dekkingskaart, telefoon op ieuw opstarten, weet ik wat nog meer allemaal.

 

We worden als klant gewoon behandeld als een stelletje gedresseerde circuspony's die steeds weer hetzelfde kunstje opnieuw mogen doen in ruil voor een wortel.

 

Wellicht is het een idee om collectief als oud Tele2 klanten die een onbruikbaar product hebben gekregen sinds odido de zaak aanhangig te maken bij de autoriteiten en allen gelijktijdig de overeenkomst te ontbinden, misschien dat dan het kwartje valt bij odido.

 

Reputatie 1

@ACM

Ik woon niet in Utrecht, mijn "top" service neem ik af vanuit Limburg. Vandaar ook dat dat hele dekkingskaart verhaal geen enkele zin heeft.

oala ik eerder aangaf, op advies van acm consuwijzer stuur ik een aangetekende brief waarin odido in gebreke wordt gesteld en de stap erna is ontbinden van de overeenkomst wegens wanprestatie en daarna ook nooit meer odido voor mij. 2,5 jaar lang geen enkel probleem gehad met Tele2, het wordt odido en de ellende begint.

 

Hieronder mijn meest recente speedtest. Hetgeen ik maandelijks voor betaal is gewoon vrijwel onbruikbaar.

 

En de adviezen zijn allemaal hetzelfde, melden in de dekkingskaart, telefoon op ieuw opstarten, weet ik wat nog meer allemaal.

 

We worden als klant gewoon behandeld als een stelletje gedresseerde circuspony's die steeds weer hetzelfde kunstje opnieuw mogen doen in ruil voor een wortel.

 

Wellicht is het een idee om collectief als oud Tele2 klanten die een onbruikbaar product hebben gekregen sinds odido de zaak aanhangig te maken bij de autoriteiten en allen gelijktijdig de overeenkomst te ontbinden, misschien dat dan het kwartje valt bij odido.

 

Ai, jouw waardes zijn nog nog slechter dan hetgeen ik ervaar op het moment. Maar je hebt helemaal gelijk; we worden als circusdieren gebruikt in een circus vol clowns van het bedrijf Odido. Ik vind de telefonische klantenservice gelukkig wel empatisch, en zij vinden het uitermate vervelend, echter over de Community moderators, ben ik minder te spreken. Hajar negeert mijn berichten gewoon, en scheept me op met een antwoord waar ik niks aan heb, noch mee kan. Het is ronduit belachelijk; gezien wij het salaris betalen van onder andere een Hajar? Dit is niet hoe ik behandeld wens te worden, nimmer ben ik doch zijn wij hiervan gediend. 
 

 

Reputatie 1

 

Reputatie 1

@ACM 

De snelheid die jij haalt die heb ik af en toe, voor ongeveer 20 seconden ofzo, daarna blinkt het meteen weer uit in traagheid.

 

Het gekke is dat als ik naast een vriendin van mij zit (die een duurder abonnement heeft, nog afgesloten bij t mobile, maar dus wel een best duur abonnement, ik 4 mbit down haal en zij 160 mbit down. Wat heeft het dan voor zij om iets in de dekkingskaart te zetten? 

 

Het is gewoon heel simpel, hoe hard ze bij odido ook roepen van niet, wij als oude klanten met een relatief goedkoop abonnement hebben een snelheid gekregen net een maximum van de snelheid van het goedkoopste abonnement dat ze aanbieden onder de nieuwe naam, die gaat namelijk maar tot 20 mbit.

Dit betekent dus dat ze de voorwaarden van de overeenkomst hebben aangepast, al dan niet stiekem, wat betekent dat we kunnen ontbinden. Zonder afkoopsom uiteraard.

 

Ik denk dat ik morgen eens ga kijken bij kpn en bij Vodafone, als die een leuk unlimited pakket hebben dan heeft odido van mij deze maand voor het laatst geld ontvangen.

Reputatie 1

@ACM

De snelheid die jij haalt die heb ik af en toe, voor ongeveer 20 seconden ofzo, daarna blinkt het meteen weer uit in traagheid.

 

Het gekke is dat als ik naast een vriendin van mij zit (die een duurder abonnement heeft, nog afgesloten bij t mobile, maar dus wel een best duur abonnement, ik 4 mbit down haal en zij 160 mbit down. Wat heeft het dan voor zij om iets in de dekkingskaart te zetten? 

 

Het is gewoon heel simpel, hoe hard ze bij odido ook roepen van niet, wij als oude klanten met een relatief goedkoop abonnement hebben een snelheid gekregen net een maximum van de snelheid van het goedkoopste abonnement dat ze aanbieden onder de nieuwe naam, die gaat namelijk maar tot 20 mbit.

Dit betekent dus dat ze de voorwaarden van de overeenkomst hebben aangepast, al dan niet stiekem, wat betekent dat we kunnen ontbinden. Zonder afkoopsom uiteraard.

 

Ik denk dat ik morgen eens ga kijken bij kpn en bij Vodafone, als die een leuk unlimited pakket hebben dan heeft odido van mij deze maand voor het laatst geld ontvangen.

Ha,

Snap ik! Helaas was T-Mobile, wat nu Odido is geworden, de beste qua stabiliteit doch mobiele internetsnelheid. Ik heb in het verleden elke provider gehad, zowel Vodafone alsook KPN (direct, dus niet via een virtuele provider o.i.d.) en de ervaring was minder, dan hetgeen ik ervaarde met f(ormer)T-Mobile. Daarom ben ik al jaren tevreden klant van T-Mobile, tot nu, na de naamswijziging /migratie. Ik ervaar echter wel hetzelfde, net als andere abonnementhouders op mijn adres, qua stabiliteit en netwerksnelheid op beide netwerkfrequenties. Het lijkt me dus niet aan het abonnement te liggen in mijn situatie. Eerder een mast/profiel probleem aan de kant van Odido. 
 

Ik wens je derhalve wel succes, en hoop dat je hetgeen verlangde kunt bewerkstelligen, doch hoop ik dat ze het probleem gewoon gaan oplossen. 

Reputatie 1

@Odido 

Hoe zit het nu met het oplossen van het probleem waar vele klanten, waaronder ik zelf mee te kampen hebben?

 

Het duurt maar voort, de adviezen halen werkelijk helemaal niets uit, het probleem ligt dus gewoon bij (een keuze van) Odido, namelijk er oor kiezen om een slechte dekking/instabiel internet aan te bieden.

Nogmaals, een vriendin die ook klant is bij odido haalt terwijl ze naast me zit 160 mbit, ik haal amper 10. Dat heeft dus niets te maken met een zendmast, een algemene storing of iets dergelijks.

Graag zou ik een reactie ontvangen waarin ik de mogelijkheid krijg te ontbinden zonder afkoopsom, alvorens ik dit debacle voorleg aan de Geschillencommissie.

 

Compensatie heeft ook weinig toegevoegde waarde, want al zou ik korting krijgen op de factuur, dan nog steeds heb ik een vrijwel onbruikbaar internet abonnement.

 

Graag zouden we als klanten een concrete oplossing zien in plaats van de retoriek "toestel opnieuw opstarten, dekkingskaart, blabla" terwijl de oplossing waarschijnlijk gewoon zit in het upgraden van de toegewezen snelheid bij onze abonnementen.

 

Odido lijkt dit stelselmatig te weigeren of te ontkennen, daarmee wordt de contractuele verplichting niet nagekomen.

 

Vandaar dus dat ik nu liever kies voor ontbinding van de overeenkomst, ik wens geen zaken te doen met een onderneming die haar klanten voor het lapje houdt.

Reageer