Sticky Beantwoord

[UPDATE] Toevoegen diensten Datavrije Muziek

  • 13 oktober 2016
  • 891 reacties
  • 166560 Bekeken


Toon eerste reactie

891 reacties

Ik stream heel vaak tijdens het sporten op de app Best Hardcore Radios. Ik ben vermoedelijk niet de enige. Het zou fijn zijn als dit ook datavrij wordt! Ik hoor graag of dit kan
Zojuist gelanceerd, de app van KINK.

Je raadt nooit welke app ik voor Android en iOS ook nog even wil aandragen😇

Ja, dat zou prettig zijn als Kink toegevoegd kan worden.
Lijkt mij ook gaaf als Kink erbij komt
Top dat KINK is benaderd!! Nu hopen dat het snel rond is!! 🙂
Graag RadioNED toevoegen.
Thnx.
Kink? Lekkere muziek.
Reputatie 2
Is er al iets bekend met tunein? Zou mooi wezen dat die er snel bij komen
Ik heb al meerdere posts op het forum gemaakt en heb deze vraag dus ook al een aantal keer gesteld. Inmiddels wacht ik al ongeveer een jaar of twee aan de toevoeging van Soundcloud. Is er iemand die een uitspraak kan doen over waarom dit zo bijzonder lang duurt of hoe lang dit nog zou kunnen duren? Ik zie dat de onderhandelingen weer hervat zijn, dus ik neem aan dat er een pauze tussen zat?
Ik heb al meerdere posts op het forum gemaakt en heb deze vraag dus ook al een aantal keer gesteld. Inmiddels wacht ik al ongeveer een jaar of twee aan de toevoeging van Soundcloud. Is er iemand die een uitspraak kan doen over waarom dit zo bijzonder lang duurt of hoe lang dit nog zou kunnen duren? Ik zie dat de onderhandelingen weer hervat zijn, dus ik neem aan dat er een pauze tussen zat?

Ja inderdaad! Zodra Soundcloud erbij zit verander ik meteen mijn abonnement naar 10GB voor de datavrije muziek. Maar helaas wacht ik al een jaar
Is Nederland.FM niet meer datavrij? Ik zie hem niet meer op het lijstje staan. Zou erg jammer zijn!
Inderdaad balen dat Nederland.FM niet meer datavrij is.
Wat zijn de alternatieven? Volgens mij alleen Juke an Radioguide.fm.
Het zou mooi zijn als TuneIn er nu snel bij kwam..
Reputatie 4
Badge +4
Hoi allemaal,

Nederland.fm valt voorlopig inderdaad niet onder Datavrije Muziek. We zijn op de achtergrond samen met Nederland.fm aan het kijken of en hoe we dit weer kunnen realiseren.

We hebben al enige tijd niets meer vernomen van Soundcloud. Vandaar dat de status is gewijzigd. Deze is niet langer in behandeling.
Wanneer verwachten jullie Youtube Music geregeld te hebben? ☺
Reputatie 7
Badge +20
Hey @Tsjerry,

We hebben niks meer van YouTube Music gehoord, dus op het moment hebben we hier nog geen verwachtingen over. Hopelijk reageren ze snel!
Tuurlijk, Apple blijft het lastig maken om trouw te blijven...
Waarom is Soundcloud uit de “aangedragen” lijst gehaald?
Kunnen we aannemen dat Soundcloud van de baan is?
Reputatie 7
Badge +20
@MarjoleineS

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt? Is er iets waar wij bij kunnen helpen?

@Ferdi

Dat klopt inderdaad, jammer genoeg.. We hebben ze twee keer benaderd, maar telkens zonder antwoord. We willen natuurlijk graag iedere dienst toevoegen, maar als we geen reactie krijgen, dan kunnen we hier ook niet mee verder. Om valse verwachtingen te voorkomen hebben we daarom besloten Soundcloud uit de lijst te halen.

Je kunt natuurlijk wel altijd bij Soundcloud aankaarten dat je graag zou willen dat ze meedoen aan Datavrije Muziek. We staan er nog steeds voor open! 🙂
@David, ik bedoel dat Apple music niet in de lijst staat omdat Apple niet onder de zelfde voorwaarden als de rest wil samenwerken.
Vrees dat jij daar niets aan kunt doen.
Dus blijf ik maar mijn data gebruiken voor het streamen van mijn muziek.
Hoi allemaal,

Nederland.fm valt voorlopig inderdaad niet onder Datavrije Muziek. We zijn op de achtergrond samen met Nederland.fm aan het kijken of en hoe we dit weer kunnen realiseren.


Is dit een technischprobleem of eerder een licentieprobleem? Zo zonde dat dit probleem al zo'n 3 maanden speelt.
Doordat Nederland.FM nu niet langer onder datavrije muziek valt, lijkt het er op dat de radio zenders van Juke dit ook niet meer doen. Omdat ergens 'onder water' de Juke radiozenders gelinked zijn met Nederland.FM. Dit maakt streamen met Juke dus eigenlijk onbetrouwbaar als het gaat om het verrekenen van datavrije muziek of niet. Is dit ook geldig voor Radioguide.fm?
Op deze manier valt de een na de andere stream uit het aanbod.

Kan iemand dat checken?
Ik merk ook dat de data van radio via JUKE niet of nauwelijks bij datavrije muziek wordt geteld.
Zowel Radioguide.fm als Juke kosten mij op dit moment data.
Er vallen alleen maar stations i.p.v. dat er stations bij komen. Na al deze tijd nog steeds hele bekende namen op ‘in behandeling’ of ‘benaderd’.
Erg jammer.
Reputatie 1
Zo, Enkele jaren verder en Google play music is nog altijd niet over de streep? Wat zijn in hemelsnaam jullie voorwaarden dat ook welke partij dan ook niet mee zou willen doen?
Reputatie 4
Badge +4
Hoi allemaal,

Dank voor de signalen rondom Juke en Radioguide.fm. Dit is in onderzoek. Wat achtergrond; op het moment dat we een dienst benaderen dan dienen zij een vragenlijst in te vullen, waaruit wij kunnen opmaken of en hoe we de dienst kunnen toevoegen aan Datavrije Muziek. Het geheel betreft een specifieke afstemming waardoor het uiteindelijk datavrije kan worden beluisterd. Op het moment dat er bij een dienst iets wordt gewijzigd, dan zijn wij volledig afhankelijk van hun communicatie om deze wijziging(en) door te voeren met als resultaat dat het streamen datavrij blijft. Een alternatieve manier hoe we daarachter komen is via jullie, namelijk dat jullie signaleren dat er iets niet goed lijkt te gaan. Het nadeel daarvan is natuurlijk wel dat het reactief is. In de overeenkomst rondom Datavrije Muziek wordt ook aangegeven dat het in ieders belang is dat de aangesloten partij tijdig wijzigingen doorgeeft.

@06pieter

Hoi Pieter, via https://www.t-mobile.nl/datavrije-muziek kun je het contract opvragen en inzien. Ervaring leert dat het proces om een dienst toe te voegen aan Datavrije Muziek veelal strandt door het uitblijven van een reactie. We doen enkele pogingen om een dienst te herinneren, maar op enig moment besluiten we wel om de poging te staken als ook daarop geen reactie volgt. Zoals je zelf aangeeft hebben we lang geleden al een poging gedaan om Google Play Music toe te voegen. Onlangs hebben we wederom toenadering gezocht maar vooralsnog hebben we wederom geen reactie ontvangen. Vanuit ons is er geen enkel bezwaar (behalve een redelijk bezwaar dat zou zijn gebaseerd op de inhoud die een dienst zou aanbieden) om een dienst onderdeel te laten worden van Datavrije Muziek.
Hi Zeereep,

Jammer genoeg wil Soma FM niet meedoen aan Datavrije Muziek. Deze staat ook op de eerste pagina bij de diensten die niet mee willen/kunnen doen. Die dienst gaat het niet worden, maar er zijn gelukkig genoeg andere diensten om uit te kiezen! :)


Hoi David,

SomaFM doet in Amerika wel mee: https://support.t-mobile.com/docs/DOC-10969
Weet je waarom ze hier niet mee wilden doen? Wellicht was dat vanwege de onzekerheid om netneutraliteit? Als dat de reden was, dan willen ze wellicht nu wel mee doen nu de rechter jullie groen licht heeft gegeven voor Datavrije Muziek. Zou je nog eens een poging willen wagen om ze aan boord te krijgen?

Reageer