Sticky Beantwoord

[UPDATE] Toevoegen diensten Datavrije Muziek

  • 13 oktober 2016
  • 875 reacties
  • 164611 Bekeken


Toon eerste reactie

875 reacties

Radio 10 zou voor mij perfect zijn haha.

Is het ook mogelijk dat het via de browser zoals Chrome datavrij kan zijn?

Ik luister bijna elke dag Gerard Ekdom terug maar het is alleen mogelijk via de browser..
Terugluisteren wordt (nog) niet op de app ondersteund.

Groetjes Joey
Loopt dit nog ?

Suggesties:
NPO 3 FM
NPO 2 FM
TuneIn
Ik zie graag Apple music toegevoegd worden in de lijst van datavrije muziek. Het laatste wat ik over Apple music kon vinden was onderstaande (verouderde) update. Is er inmiddels een recentere update van Apple music?

gr

*(Update 22/11/2017: Apple Music heeft aangegeven dat zij zich vooralsnog niet willen aansluiten bij een dienst gerelateerd aan zero-rating, in combinatie met officiële support. Zij laten het verder open om de dienst alsnog aan Datavrije Muziek toe te voegen. In theorie zou het dus mogelijk zijn, maar wij zijn natuurlijk wel verplicht om een overeenkomst te sluiten met een partij. Wij mogen geen onderscheid maken in onze DVM muziekstreamingpartners. Alle partners dienen we dus gelijk te behandelen. Oftewel, iedere partner dient de huidige overeenkomst te tekenen, inclusief bijlagen.)
Reputatie 7
Badge +20
Hi all,

Bedankt voor de suggesties voor muziekdiensten, we blijven ze verzamelen!

@Boogie77,

Jammer genoeg is de update uit november 2017 nog steeds actueel op dit moment. Er is hierin niets veranderd aan het standpunt van uit Apple Music. Wie weet, ooit in de toekomst...
Ik zou ook graag radio 10 in de lijst erbij willen zien.
Hi all,

Bedankt voor de suggesties voor muziekdiensten, we blijven ze verzamelen!

@Boogie77,

Jammer genoeg is de update uit november 2017 nog steeds actueel op dit moment. Er is hierin niets veranderd aan het standpunt van uit Apple Music. Wie weet, ooit in de toekomst...


Hallo David,

bedankt voor uw reactie en een duidelijk verhaal. Misschien dan toch in de toekomst. We wachten af.

mvg Jeff
Please ad Google music!!!
Reputatie 4
Badge +4
Hi Davidebellotta,

We haven't had any reply from Google Music yet, despite several reminders. For now, we've added Google Music to the list of parties who do not wish or can't be part of DVM.
Het zou mooi zijn als Debat Direct (rechtstreekse uitzendingen van de tweede kamer) toegevoegd zou worden. Weliswaar geen muziek maar wel belangrijke informatie die voor iedereen vrij toegankelijk zou moeten zijn.
Loopt dit nog ?

Suggesties:
NPO 3 FM
NPO 2 FM
TuneIn

Ik zou dit ook graag willen weten.

Zeker TuneIn (of een vergelijkbare dienst) is belangrijk, omdat Radioguide.fm niet langer wordt ondersteund. Hiermee is er niet langer een dienst datavrij waarmee elk radiostation kan worden beluisterd! 😭

Ik lees dat het lastig is om diensten met meerdere streams op te nemen in DVM. Wat kunnen wij dan nu verwachten m.b.t. het toevoegen van apps van de populaire radiostations zelf?
Heeeeel graag een stream die o.a. NPO1,2,3,4 enz. aanbied.
Voorheen met veel plezier geluisterd naar NPO2 ivm muziek en nieuws.
Nu veel bagger om te luisteren of streams voor een beperkt publiek!
Eerder wel NPO2 onder DVM, ik mis het erg.
Voor mij was het de het de hoofdreden om voor T-mobile te kiezen.
Groet Erik
Inderdaad, héél graag een update van hoe nu verder met dvm. Want ‘t wordt er niet beter/meer op. Helaas.
Tomorrowland One World Radio
Sterker nog, nu radioguide.fm als laatste mogelijkheid verdwenen is, is datavrije muziek voor NL publieke zenders van geen enkel nut meer.
Sterker nog, nu radioguide.fm als laatste mogelijkheid verdwenen is, is datavrije muziek voor NL publieke zenders van geen enkel nut meer.

Ach...het was een mooie PR stunt die veel extra abonnees heeft opgeleverd waarschijnlijk. Verder laat je af en toe iemand in het forum kijken en zeggen dat er hard aan gewerkt wordt maar ondertussen verdwijnen er steeds meer en meer.

Aan de andere kant, je krijgt datavrije muziek alleen bij de grote bundels. Ik merk die paar uur stream per dag geeneens. Maar het gaat om het principe natuurlijk :-)😎
Reputatie 4
Badge +4
@wfcs72
Debat Direct is benaderd. Ik zie op de website dat je een debat ook via een video kunt volgen, maar dat er ook een audiomodus is. In het scenario dat het mogelijk is zal het uiteraard wel enkel de audiomodus betreffen. Keep you posted.

@oscarwashere
De diensten die je aanhaalt in je bericht zijn benaderd. Op dit moment zijn we nog in gesprek met Nederland.fm en Juke om te kijken of er een oplossing is. Radioguide.fm heeft vooralsnog niet gereageerd. Mocht de conclusie zijn dat dit niet het geval is, dan zullen we alle radiozenders die onderdeel zijn van Nederland.fm, apart benaderen.

@ENienh
Ik kan mij voorstellen dat je graag een dienst zou willen die meerdere zenders aanbiedt. Je kunt deze ook gerust aandragen. Dan zoeken we contact met de aanbieder om te kijken of het onderdeel kan worden van Datavrije Muziek.

@all
Er lijkt een enorm grote misvatting te zijn omtrent Datavrije Muziek. Vandaar nogmaals een toelichting:

De dienst Datavrije Muziek van T-Mobile kunnen we aanbieden omdat deze niet in strijd is met de Europese netneutraliteitsregels. Hier is enige tijd een juridische strijd om geweest. Belangrijk is dan ook dit te blijven. Dat maakt het dat aanbieders een vragenlijst (technisch van aard) dienen in te vullen. Vanuit daar kan worden gekeken of het mogelijk is om de dienst toe te voegen aan Datavrije Muziek.

Indien alles (technisch) in kannen en kruiken is, dienen aanbieders een overeenkomst te ondertekenen. Een voorbeeldovereenkomst hiervan kun je overigens opvragen via dehttps:// www.t-mobile.nl/datavrije-muziek. Als je op die pagina naar beneden scrolt kun je onder ‘Wil je een voorbeeldcontract zien?’ je naam en e-mailadres invullen, waarna je doorgaans binnen een week het voorbeeldcontract in je e-mail ontvangt.

In de overeenkomst staat bijvoorbeeld ook dat aanbieders wijzigingen aan ons dienen door te geven. Immers kunnen wij op geen enkele andere manier hierop inspelen. De ervaring leert dat een probleem met een dienst veelal een wijziging als oorzaak heeft. Een wijziging die niet vooraf is doorgegeven. Sinds enige tijd proberen we in ieder geval halfjaarlijks de zogenaamde ‘questionnaire’ te laten updaten met een reminder naar de aanbieders of deze nog up to date is. De uitdaging die nu bijvoorbeeld in het verband met Nederland.fm ligt, is dat er een wijziging vanuit hen heeft plaatsgevonden, waardoor wij het vooralsnog niet onder Datavrije Muziek kunnen laten vallen. Dat refereert aan de technische aspecten waaraan Datavrije Muziek onderhevig is.

Tenzij uit een onderzoek (door ons) blijkt dat een dienst redelijkerwijs bezwaarlijke content aanbiedt, zien we iedere dienst graag onderdeel worden van Datavrije Muziek. De ervaring leert ook dat de progressie in het aansluiten bij Datavrije Muziek ook veelal stagneert door het uitblijven van een reactie. Het beheren van Datavrije Muziek betreft geen volledig fte. De vraag is in hoeverre je reminders uitstuurt en wanneer je besluit om een poging te staken. Enerzijds willen we het blijven proberen indien een reactie uitblijft. Anderzijds dient op enig moment ook te worden geconcludeerd dat de schijn is gewekt dat een partij niet kan/wil meedoen.

Verder, veel mensen steken enorm veel tijd en energie in het fenomeen Datavrije Muziek. DVM kwalificeren als een pr-stunt of impliceren dat er geen aandacht uitgaat naar DVM wekt de schijn van een enigszins onredelijke conclusie.
Graag had ik de podcast van Blendle onder datavrije muziek. Onder premium heb je diverse interessante podcasts, ideaal voor in de auto naar werk/klant. Geen lezen meer en ogen op de weg terwijl je bijgepraat wordt. Met 10GB data gaat het best hard, dus datavrije muziek hiervoor is ideaal.
Hierboven staan alle diensten die we nu van jullie hebben ontvangen als suggestie. Mochten hier nog toevoegingen op zijn, laat het dan in een reactie hieronder weten. We gaan er dan mee aan de slag! :)

Hallo, Ik mis de dienst SHOUTcast nog ik luister heel veel SHOUTcast radio thuis zou ze graag met datavrije muziek meenemen in de auto via Bluetooth zou er een mogelijkheid zijn dit toe te voegen?
Hoi, zo te zien nog niet door iemand benoemd, maar Idagio, de streamingdienst voor klassieke muziek zou ik graag toegevoegd zien. Zou heel mooi zijn!
Het lijkt mij super als SoundCloud word toegevoegd!
Radio nl
Hoe zit get met buitenlandse senders?

KUSC is een reclame vrije klassieke zender uit Californië. Erg leuk vind ik!
Ik zou graag RadioNED+ erbij willen zien. Bedankt!
En Nederland.fm
Kan iemand een update geven over verbruik van data bij bv Juke?? Ik gebruik data als ik de nieuwe app van Juke gebruik! Sinds begin april bekend bij t-mobile, maar sindsdien geen nieuws meer. Ook niet over ‘vergoeding’ van data bovendien.
Luisteren via Deezer valt onder data vrij muziek.
Maar ook de radio zender Kink is via Deezer te beluisteren. Is die daar ook data vrij???? Het is een nieuwe dienst van Deezer en ik weet niet of die technisch ook al “data vrij” is.
Verder moet je echt wel goed zoeken wat op dit moment nu wel of niet data vrij is. Ik heb soms ook echt uitschieters op mijn data bundel qua verbruik.

Reageer